[Column] Lodewijk van der Peet: Kleine ergernissen
04-02-2016 15:32:00 | Hits: 3984 | columnist: Lodewijk van der Peet | Tags:

Een Mazda rijdt een rondje tussen trommeltjes (waarom?), zegt de voice-over: “Anders door jezelf te zijn”. Hoor ik dat nou goed? Ja, dat hoor ik goed, want het staat ook nog onder het logo. Wat bedoelen ze daarmee? Ik kom er niet uit.

Debilisering

Ik zie Gerard Joling met zijn strakgetrokken hoofd en hoor hem zeggen dat de Vriendenloterij deze maand de prijzen verdubbelt. Helder bericht. Daarna vertelt hij dat 25.000, jazeker, 50.000 wordt, en dat 100.000 heel verrassend 200.000 wordt. Hij gaat zo nog even door tot het miljoen. Hij staat (hoe kom je erop!), naast een dubbeldekker. De doelgroep van de Vriendenloterij bestaat waarschijnlijk uit mensen met een IQ van lager dan 70, zeg maar het IQ van Gerard Jolink dus.

Adaptie-ellende

Een afschuwelijke man in een wereldbolpak en dertien haren in een knotje, probeert mij namens Strato te verleiden om mijn internetzaken bij ze onder te brengen. Hij doet dat door gekke bekken te trekken en heen en weer te springen. Is dit een gevalletje Duitse humor?

Lulkoek

Hans Kerstens krijgt altijd 45 seconden tekst die hij voor Vichy in 25 seconden moet proppen. In elke commercial komt een stukje abracadabra langs om indruk op ons te maken. Deze maand hoorde ik ‘de effectieve werking van het substitutief complex.’ Koekoek.  

Online stupiditeit

Stel je voor dat je in een kledingwinkel een truitje past en zonder aankoop de winkel verlaat. Je gaat vervolgens ergens koffiedrinken, staat de verkoper van die winkel ineens voor je neus met dat truitje te wapperen. Een half uur later staat ie bij de slager wéér voor je neus.… Donder op, engerd! De irritatie loopt zo hoog op dat je nooit meer naar die winkel gaat. Ik heb een jaar of twee geleden een slaapplek gezocht, ergens in Frankrijk. Nu ontvang ik nog steeds mails met aanbiedingen van hotels in dat dorp. Donder op, engerds!

Lodewijk van der Peet is Managing Director bij BeyenMeyer.
www.beyenmeyer.nl


Lees van Lodewijk ook

13-01-2016 | [Column] Lodewijk van der Peet: Lost in transformation
30-12-2015 | [Column] Lodewijk van der Peet: Dikke tieten
01-12-2015 | [Column] Lodewijk van der Peet: Astrid en Sjuul, doe het niet!
06-11-2015 | [Column] Lodewijk van der Peet: Ik heb niets meer te vertellen
26-10-2015 | [Column] Lodewijk van der Peet: Idioter kunnen we het niet maken


Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie