[Column] CEO Bert Habets reageert op jaarcijfers 2015
10-03-2016 10:30:00 | Hits: 3494 | columnist: Bert Habets | Tags:

We sluiten 2015 met grote tevredenheid af. Na een teleurstellende eerste helft, hebben we in het tweede deel van 2015 een mooie inhaalslag gemaakt en ons winstniveau kunnen handhaven. Het licht aantrekken van de markt, de stabiele performance van onze zenders en hogere distributieopbrengsten waren hiervoor de belangrijkste oorzaken. We hebben verder geïnvesteerd in onze brede en innovatieve strategie waarin we de consument elke dag op een relevante manier willen bereiken en verrassen.

Dit heeft onder andere geresulteerd in de lancering van het nieuwe RTL Z met een eigen 24-uurs zender, de continue groei van onze VOD-platformen en de snelle groei van onze RTL MCN met een groot aantal nieuwe contentmakers. Bovendien hebben we ons ventures portfolio uitgebreid en zijn we andere verrassende partnerships aangegaan, zoals met Triade Media en de joint venture met SpotX.

De grilligheid van de markt en de constante innovatie van onze business, vraagt van ons een flexibele mentaliteit en de durf om snel te handelen. Niet alleen het lanceren van nieuwe initiatieven is een kunst, ze elke dag door ontwikkelen en verbeteren, bepaalt uiteindelijk het succes.

Bert Habets is CEO van RTL Nederland

www.rtlnederland.nl

 

Bert Habets spreekt op het Cross Media Congres 2016 

Lees alles over het Cross Media Congres 2016 hier

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie