[Column] Lodewijk van der Peet: Dansen voor geld.
11-05-2016 11:24:00 | Hits: 4340 | columnist: Lodewijk van der Peet | Tags:

Het idee van adverteren is dat er meer uitkomt dan dat je er instopt. Kortom, we meten de effecten en berekenen de return on investment. Ik zou niet anders kunnen. Maar nu heb ik een adverteerder ontdekt die niets verkoopt en zelfs niet met zijn logo in beeld wil. Hij heeft bovendien een flink budget. Is dat een natte droom of is het gebrek aan restricties juist een handicap?

Soms sta je, aan het einde van de maand, bij het pinnen weleens gespannen te kijken of de betaling akkoord is. Je hoopt dat niemand het ziet. Een stiekeme zucht van opluchting. Hooguit. Maar goed, in reclame mag je dingen uitvergroten; je hebt hem vast wel gezien, de campagne voor contactloos betalen. Ik heb er online niets over kunnen vinden, er is zover ik weet alleen maar een televisiecommercial gemaakt en een ‘making of’. Daarin komt een uiterst hippe regisseur (met baard natuurlijk) aan het woord die zegt dat hij nog nooit heeft mogen filmen dat mensen spontaan gaan dansen, omdat ze zo blij zijn dat ze contactloos kunnen betalen. Hij zegt het echt.

Het gaat dus alleen maar over contactloos betalen. En dat je dan gaat dansen. Ik ben er stil van. Maar ik word er ook een beetje stampvoeterig van. Waarom heeft zo’n adverteerder zich nog nou nooit bij mij gemeld? “U heeft helemaal geen filmpje nodig, uw goed functionerende dienst behoeft geen grappenmakerij om hem te promoten.” Nee dat zeg ik allemaal vast niet, ik ben dan waarschijnlijk net zo’n opportunist als Bob Fosko (uithangbord van de SP) die de voice-over inspreekt. Als u geld over de balk wilt smijten, doe dat dan ook eens bij mij! Ik doe er een dansje bij van blijdschap.

PS: In hetzelfde reclameblok beginnen andere mensen spontaan te dansen nadat ze met vakantieveilingen.nl een betaling hebben gedaan! De combinatie tussen betalen en dansen ontgaat mij volkomen. Maar dat kan toch geen toeval meer zijn? 

Lodewijk van der Peet is Managing Director bij BeyenMeyer
www.beyenmeyer.nl

 

Lees van Lodewijk ook:

14-04-2016 | [Column] Lodewijk van der Peet: Waarom strelen we onszelf zo graag?
12-02-2016 | [Column] Lodewijk van der Peet: Wendy van Dijk wálgt van De Telegraaf
04-02-2016 | [Column] Lodewijk van der Peet: Kleine ergernissen

13-01-2016 | [Column] Lodewijk van der Peet: Lost in transformation
30-12-2015 | [Column] Lodewijk van der Peet: Dikke tieten
01-12-2015 | [Column] Lodewijk van der Peet: Astrid en Sjuul, doe het niet!
06-11-2015 | [Column] Lodewijk van der Peet: Ik heb niets meer te vertellen

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie