[Column] Lodewijk van der Peet: U mag de tering krijgen
17-03-2016 23:46:00 | Hits: 5794 | columnist: Lodewijk van der Peet | Tags:

Beste minister Dijsselbloem,

Heeft u ze gezien? Uw incassobureau, ook wel belastingdienst genoemd, hangt Nederland vol met Abri’s. Daarop staat het volkomen-van-de-pot-gerukte regeltje: ‘u mag weer aangifte doen’.

Er staat nog meer op maar dat is onleesbaar gemaakt. Heeft u dit hoogstpersoonlijk goedgekeurd? Of laat u dat aan uw staatssecretaris over? Die gekke Wiebes maakt wel vaker grapjes, zo maakte hij in 2013, als wethouder in Amsterdam, nog doodleuk 188 miljoen over in plaats van 1,88 miljoen. Dat was lachen!

En bleef het daar maar bij, u moet ook even de televisie aanzetten want u geeft tonnen uit aan een filmpje waarin mensen niks anders te doen hebben dan in spanning afwachten totdat ze weer aangifte MOGEN doen.

Wilt u ophouden mij zo sarcastisch te benaderen? Belastingaangifte doen is de hel op aarde. Er is niets positiefs aan. Moet ik u dat uitleggen? Van mijn loon wordt heel veel geld ingehouden. Van wat ik overhoud betaal ik btw, energiebelasting, accijns en weet ik veel wat voor toeslagen. Zelfs na mijn dood wilt u nog een percentage van mijn geld hebben. Wilt u dan niet lollig tegen me gaan lopen doen?

Mensen houden nou niet van de mensen die ze pijn doen. Niet van tandartsen en dus ook niet van ministers van belastingzaken. Gaan ze ook nooit doen. Met dat feit moeten uw staatssecretaris en uw reclamebureau rekening houden. Val ze niet lastig, doe niet lollig. Wees zuinig met campagnes en vooral met mediakosten. Dat u die dure (drukwerk/porto) blauwe envelop eruit doet is een goed idee. Die idiote campagne was een slecht idee.

Ik betaal alle belastingen en heffingen zonder morren omdat ik geloof in onze welvaartstaat. Maar alstublieft meneer de minister, neem me serieus.

Lodewijk van der Peet is Managing Director bij BeyenMeyer
www.beyenmeyer.nl

Lees van Lodewijk ook:

12-02-2016 | [Column] Lodewijk van der Peet: Wendy van Dijk wálgt van De Telegraaf
04-02-2016 | [Column] Lodewijk van der Peet: Kleine ergernissen

13-01-2016 | [Column] Lodewijk van der Peet: Lost in transformation
30-12-2015 | [Column] Lodewijk van der Peet: Dikke tieten
01-12-2015 | [Column] Lodewijk van der Peet: Astrid en Sjuul, doe het niet!
06-11-2015 | [Column] Lodewijk van der Peet: Ik heb niets meer te vertellen

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie