[Commercial Review] Marlies Mols: Under Armour, MasterCard, SPORTLIFE
03-03-2016 12:41:00 | Hits: 4786 | columnist: Marlies Mols | Tags:

Creativiteit staat op scherp! Aandacht vragen, maar dat ook daadwerkelijk krijgen is weer een uitdaging tussen alle aanwezige content. De keuze is reuze tenslotte…

Dus hoe krijg ik die aandacht? Hoe zorg ik ervoor dat mijn doelgroep ECHT wil luisteren naar mijn boodschap? Dat vraagt om insights! Oftewel precies begrijpen wat ze willen horen, inspireren en relevant zijn.

En dat is niet eens veranderd in de afgelopen jaren. Bill Bernbach had het er al over: “At the heart of an effective creative philosophy is the belief that nothing is so powerful as an insight into human nature, what compulsions drive a man, what instincts dominate his action, even though his language so often can camouflage what really motivates him.”

En dat omschrijven we nu heden ten dage als data-driven creativity om betere resultaten te kunnen boeken tussen alle content. Op basis van insights - en dus data - de creativiteit van campagnes af te stemmen. Oftewel ratio toevoegen bij die emotionele boodschap. En dat zie je steeds meer terug komen in de campagnes die nu ontwikkeld worden.

Under Armour

Met deze RULE YOURSELF-campagne is Under Armour in de huid gekropen van de sporter. Goed gekeken wat hun drive is en de campagne gebaseerd op een sterk geformuleerde insight: It’s what you do in the dark that puts you in the light.

Mooie beelden met een verhaal, goed uitgewerkt in de TVC. Daarnaast ook een doorvertaling gemaakt naar alle andere kanalen van social tot YouTube wat relevant is voor de doelgroep. Scherpe insight, scherp verhaal, ik ben benieuwd naar de resultaten.

MasterCard

MasterCard heeft onderzoek gedaan naar zijn doelgroep, en dit daadwerkelijk ook een gezicht gegeven in de TVC. Weer insights die de basis zijn. Dit keer mensen met een risicovolle baan die bewust zijn van deze risico’s en in hun privéleven daarom weloverwogen beslissingen nemen. Ditmaal is het de mechanieker van de wielerploeg. De tweede in de reeks van commercials na ballerina Igone de Jongh. Een degelijke commercial, niks mis mee. Had wat spannender uitgewerkt kunnen worden. Maar eerlijk is eerlijk, een goede basis (insight) voor meerdere uitwerkingen hiervan. Echter is het jammer dat er geen doorvertaling te zien is naar andere middelen. Terwijl dat wel makkelijk zou kunnen.

SPORTLIFE

En om dan even een tegenpool te laten zien hoe het mijn inziens niet moet...is toch wel deze campagne. Ik ben lost. Unexpected Freshness, ja, oké, maar dan deze vertaling daarvan in de TVC met een Oekraïens ijshockeyteam?! Ik snap de relevantie niet met een Nederlands merk als SPORTLIFE en met de gehele doelgroep. Maar misschien ligt dat volledig aan mij. En wordt heel Nederland wel geïnspireerd door dit Oekraïens ijshockeyteam en is morgen SPORTLIFE overal uitverkocht.

Marlies Mols is Head of Moxie bij Moxie Amsterdam

www.twitter.com/MoxieAmsterdam
www.facebook.com/MoxieAmsterdam
www.moxieamsterdam.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie