Michiel Rotteveel - Als software ons helpt om sneller te lezen...
14-03-2014 15:36:00 | Hits: 6323 | columnist: Michiel Rotteveel | Tags:

Voor wie het nog niet gelooft: alles wordt digitaal

 

Voor een beter begrip van dit artikel, raad ik je aan om eerst het volgende artikel te lezen, en vooral de bijbehorende filmpjes te bekijken.

 

elitedaily.com/news/technology/this-insane-new-app-will-allow-you-to-read-novels-in-under-90-minutes

 

En ja, het werkt. Dit stukje software helpt ons om razendsnel te lezen. Jammer genoeg kan dat met dit artikel niet en daarom zal ik het kort houden: vier punten. 

 

Er zijn mensen die denken dat papieren media nooit zullen verdwijnen

Ik moet toegeven dat ik deze mening gevoelsmatig wel wil ondersteunen. Want het is heerlijk om zaterdag aan de ontbijttafel even rustig de krant door te nemen en ik val toch beter in slaap als ik eerst nog even een lekker boek lees.

 

Maar tijd = schaars

Daar staat tegenover dat de agenda’s voller en voller worden en de hoeveelheid communicatie die op ons af komt exponentieel groeit. Hoe hou je dat allemaal bij en wanneer kom je nog toe aan de zaken die er werkelijk toe doen. Uiteindelijk is het toch vooral een uitkomst als je minder tijd hoeft te besteden aan lezen.
 

En kennis = macht

Wie ken het niet, de grote stapels boeken en tijdschriften die je nog door wilt nemen. Al is het alleen maar om bij de volgende meeting van de boekenclub eindelijk eens te kunnen zeggen dat je het boek weer uit hebt en ook de recensies hebt doorgenomen.

 

Dus: sneller lezen heeft een digitale toekomst

Wat had deze uitvinding mij tijdens mijn studie enorm veel tijd kunnen besparen. Ik hoop dat de app van Spritsz snel op brede schaal ingezet kan worden. Al is het maar omdat mijn kinderen dan lekker veel tijd overhouden om naast school te sporten, muziek te maken en te genieten van al het ander moois om zich heen.

 

Michiel Rotteveel is directeur onderzoek MediaTest

www.twitter.com/michielrott

www.mediatest.nl

 

 

 

Lees van Michiel ook:

2014: stijgende marketingbudgetten, dalende advertentiemarkt

Het effect van je social media begint met doelstellingen

Social intranet: Wees trots en schreeuw het van de daken

Tussenkoppen; ze dienen het gemak van de lezer

5 apps voor de kerstdagen

Geloofwaardigheid sleutel tot succes (interne) communicatie