[BedrijfsProfiel - journalist] JVT the Art of Writing | Jon Visbeen
09-07-2015 13:52:00 Door: | Hits: 1429 | Tags:

IntroductieDoor de wol geverfd zou je mij wel kunnen noemen. Ik heb op journalistiek gebied zo’n beetje alles gedaan: reportages, interviews, human interest verhalen, vertalen, nieuwsvoorziening, eindredactie, columns, you name it. Voornamelijk op het gebied van de (top)sport voor het ANP en De Telegraaf.

Diensten, Netwerk en SpecialisatiesVanaf 2010 heb ik mijn eigen tekstbureau JVT the Art of Writing, waarbij de focus ligt op het produceren van (web)teksten en brochures voor het MKB. Daarnaast ben ik werkzaam als copywriter voor dagdealsite NuDeal.nl, ben ik blogger over luxe en duurzaamheid bij MorethanMedia en adjunct-hoofdredacteur/journalist voor TENNiS.nl magazine & online.

KlantenIk werk vanuit ‘t Gooi, dus heel centraal in Nederland en bedien in principe alle segmenten van de markt. Bedrijven van klein tot groot kunnen mij contacten voor opdrachten op het gebied van tekst in de ruimste zin van het woord.

USP'sDoor mijn journalistieke achtergrond bij een landelijk dagblad ben ik in staat complexe uiteenzettingen snel in handzame stukken om te zetten. Door mijn eindredactionele ervaringen werk ik accuraat met een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal. Ook vertalingen vanuit Frans, Duits en Engels naar het Nederlands zijn onderdeel van mijn pakket.

Visie/Brandend ContentDe ontwikkeling van de journalistiek zijn snel gegaan. Als zp-er heb ik die ontwikkelingen nauwgezet gevolgd en heb ik mij de nieuwste communicatie tools eigen gemaakt. De journalistiek zal zich in twee richtingen ontwikkelen: er zal ruimte blijven, vooral in print, voor onderzoeksjournalistiek en voor vakbladen die de diepte ingaan. Aan de andere kant zal nieuws een andere betekenis krijgen. Het zal persoonlijker worden en de taak van de journalist is al deels overgenomen door het publiek via Twitter, Facebook en andere social media. Toch blijft ook hier een taak weggelegd voor de journalist, alleen al door het feit dat hij de Nederlandse taal beheerst.

DATA

Naam bedrijf: JVT the Art of Writing

Naam: Jon Visbeen

Geboortejaar: 1953

Woon- en werkplaats: Naarden

Website: www.jonvisbeen.nl

LinkedIn: nl.linkedin.com/in/jvttheartofwriting

Twitter: @JonVisbeen

Facebook: www.facebook.com/jonvisbeen

Telefoon: 035 88 74 573

Mobiele nummer: M 06 247 200 13

e-mail adres: info@jonvisbeen.nl
 

 

Ben jij (freelance) journalist?

Maak hier een eigen BedrijfsProfiel aan