[BedrijfsProfiel - journalist] Karel van Delft
20-07-2015 13:05:00 Door: | Hits: 1754 | Tags:

Introductie. Ik ben Karel van Delft (58) en schrijf als freelance journalist over uiteenlopende onderwerpen.

Locatie. Apeldoorn.

Opleiding. In 1992 ben ik afgestudeerd als psycholoog aan de Universiteit van Amsterdam. Deze academische opleiding geeft een meerwaarde aan mijn journalistieke activiteiten.

Diensten, Netwerk en Specialisaties. Ik ben vijftien jaar in loondienst geweest als journalist voor regionale dagbladen. Aandachtsgebieden waren onderwijs, gezondheidszorg, gemeentepolitiek en bedrijfsleven.

Vanaf 2008 schrijf ik als freelance journalist voor diverse magazines en sites. Ik schrijf zowel journalistieke verhalen als voorlichtingsteksten, bijvoorbeeld voor jaarboeken van verpleeginstellingen. 

Ik combineer freelance journalistiek met psychologie en schaakactiviteiten. Vanuit Schaakacademie Apeldoorn werk ik onder meer als schaakleraar en sportpsycholoog. Hieruit voortvloeiend schrijf ik artikelen voor schaakmagazines en sites.

Ook heb ik vier boeken over schaken en psychologie geschreven. Een terugkerend thema is: schaken en autisme. Voor een artikel over dit onderwerp kreeg ik een eervolle vermelding bij de eerste Psyche Mediaprijs.

DATA

Geboortejaar: 1956

Woon- en werkplaats: Apeldoorn

Website: www.kvdc.nl

Telefoon: 055-3601271

Mobiele nummer: 06-22226928

e-mail adres: karel@kvdc.nl

LinkedIn: Karel van Delft

Twitter: @Karelvandelft

Facebook: Karel van Delft

Relevante publicaties:

www.kvdc.nl/journalistiek
www.schaakacademieapeldoorn.nl/schaakjournalistiek
www.mijnlevensverhaal.eu

 

Ben jij (freelance) journalist?

Maak hier een eigen BedrijfsProfiel aan