[BedrijfsProfiel - journalist] Pauline Prior
09-07-2015 13:24:00 Door: | Hits: 1788 | Tags:

Introductie. Ik ben Pauline Prior. Ik schrijf en fotografeer alweer vele jaren voor verschillende bladen en organisaties. Van huis uit beeldenmaker maar, door vraag van de eindredacteur van Psychologie magazine, als experiment ook in de schrijverij beland.

Locatie. Amsterdam, maar veel kennis van Israël en Indonesië.

Opleiding. Eerst Rietveld Academie, daarna cursus bij Forum Eindredactie Tijdschriften Hogeschool Utrecht en nog meer cursussen op het gebied van Photoshop, webredactie en Nima B.

Markt en Mediatypen. Vakbladen en werk wordt gebruikt voor communicatiedoeleinden.

Diensten, Netwerk en Specialisaties. Reportages en interviews in woord en beeld. Werk ook samen met reclamebureau en art director Wenda Douma van Adnew.

Klanten. Droomparken, Landelijke Organisatie Begraafplaatsen, Joods Historisch Museum Amsterdam (fotografie). In principe vind ik alle opdrachten leuk, maar als het om langere reportages gaat, ga ik stralen.

USP's. Combinatie van woord en beeld.

Visie/Brandend Content. Ik denk dat de journalistiek een crossmediaal karakter krijgt. Communicatiestukken worden meer journalistiek en dat is wel een uitdaging, vooral omdat het wel spannend moet blijven.

Wat meer loslaten van de doelgroep, zou dat pijn doen? Ik denk dat er weer wat meer gespard zou kunnen worden met freelancers en er zo wat meer vrijheid & blijheid in de stukken kan komen. Misschien wat meer de doelgroep loslaten en een experiment toelaten. Volgens mij gaan niet helemaal te volgen artikelen waar natuurlijk wel een idee achterzit het helemaal maken. Om een voorbeeld te noemen: plaats eens een artikel over paardensport in een voetbalblad.

DATA

Woon- en werkplaats: Amsterdam-Driemond

Website: www.paulineprior.nl

LinkedIn: nl.linkedin.com/in/paulineprior

Telefoon: 0294 78 53 02

e-mail adres: info@paulineprior.nl

 

 

 

Ben jij (freelance) journalist?

Maak hier een eigen BedrijfsProfiel aan