WE Fashion X LINDA. Zilveren Cross Media Case 2020
01-07-2020 14:35:00 Door: Saskia van Weert | Hits: 9179 | Tags:

WE Fashion X LINDA. is Zilveren Cross Media Case van het Jaar 2020. De Jury: "LINDA. koppelt al jarenlang kwaliteit aan creativiteit en bereik. WE Fashion X LINDA. is een prachtige case en wat een werk! Een komische dramaserie in acht delen, waarin alle acteurs worden gekleed in de collectie van WE Fashion. Waarin je heel functioneel in het verhaal verzint dat tijdens een dating event alle deelnemers een naamtrui dragen. Waarvan je er vervolgens 12.000 verkoopt aan de kijkers van het programma. De best bekeken LINDA.original ooit met meer dan een miljoen online kijkers. Kan dat? Ja hoor en glansrijk. Gefeliciteerd!


Lees de winnende case hier.

WE Fashion X LINDA.

We spreken met Jildou van der Bijl, creatief directeur bij LINDA. & Net5.

Kun jij jouw Talpa Vrouwen Netwerk introduceren?

Talpa Vrouwen Netwerk is het leukste, grootste en sterkste netwerk om vrouwen te bereiken. Met sterke vrouwenmerken die vertrouwen en creativiteit combineren met groot crossmediaal bereik, waaronder LINDA. en Net5.

LINDA. is een toonaangevend mediabedrijf waar kwaliteit voorop staat. Inmiddels is het merk uitgegroeid van magazine tot vooruitstrevend crossmediabedrijf. Sinds een klein jaar maakt LINDA. deel uit van Talpa Network, het enige echte Nederlandse mediabedrijf dat blijft investeren in de toekomst van de lokale mediawereld. We koppelen ons DNA van verhalenvertellers aan onze missie om met innovatie en technologie nog betere verhalen te vertellen.

Hoe kijken jullie vanuit Talpa Vrouwen Netwerk naar crossmedia?

Ons doel is dat onze adverteerders optimaal kunnen profiteren van onze radar voor wat Nederlanders raakt. We bestrijken daarbij wat wij zelf de schijf van vijf noemen: kijken, luisteren, lezen, spelen en kopen. Hiermee bieden we een groeiend integraal bereik van 13 miljoen Nederlanders. Dat resulteert in een netwerkeffect. Oftewel de mogelijkheid voor onze adverteerders om iedere mogelijke crossmediale combinatie van de vijf domeinen in te zetten, waardoor het geheel meer is dan de som der delen.

Wat is de naam van de case?

WE Fashion X LINDA. een natuurlijke branded content-match met fantastisch resultaat.

Kun je de case omschrijven?

Na een jarenlange samenwerking, wilde WE Fashion samen met LINDA. een WOW-moment creëren. Dit resulteerde in een uniek partnership tussen WE Fashion, Het Talpa Vrouwen Netwerk (waarvan LINDA. en Net5 onderdeel zijn) en Brandwebbing. Speciaal voor deze samenwerking werd er een komische dramaserie geschreven en ontwikkeld: Citroenstraat 10.

In deze LINDA.original-serie verhuist een pas gescheiden vrouw van de stad naar een nieuwbouwwijk en moet daar haar leven opnieuw opbouwen. De relateerbare verhaallijn betrekt de kijker subtiel bij WE, doordat de gehele cast de nieuwe najaarscollectie draagt. Deze branded content partnership moest de merkperceptie van WE versterken en de bezoekintentie verhogen, door letterlijk te tonen dat WE kleding heeft voor alle momenten die ertoe doen. Van een eerste date tot het kerstdiner met familie en vrienden, alle herkenbare situaties waar mensen echt contact maken komen voorbij. Alle kleding uit de serie kon je real-time kopen bij WE.

Als integraal onderdeel van de serie, maar ook in de crossmediale campagne eromheen, was de WE-collectie continu op een kwalitatieve en aspiratieve manier in beeld. Hierdoor kon de kracht van het LINDA. merk afstralen op WE Fashion. Te meer omdat de samenwerking tussen LINDA. en WE enorm goed werd gewaardeerd en als een logische match werd gezien door de doelgroep.

WE biedt kleding vanuit de visie: WE designs to Connect. Deze Connect-gedachte hebben we ook centraal gesteld in een unieke activatie en bijbehorende crossmediale campagne: de te personaliseren naamtrui, die in het script is geschreven. Als hoofdrolspeelster Fleur gaat speeddaten, moeten alle deelnemers een naamtrui dragen om het eerste contact makkelijker te maken. Een knipoog naar de huidige maatschappij waarin echt contact leggen met anderen steeds moeilijker is.

De naamtrui was direct nadat de aflevering online stond, te bestellen, wat zorgde voor een ware run op de WE Fashion stores. Binnen 2 dagen was 50 procent van de voorraad verkocht en na de campagne waren alle 12.000 beschikbare Connect Sweaters volledig uitverkocht.

Bijzonder is dat we met LINDA. hiervoor onze brand assets uitleenden aan WE, want de Connect Sweater is uitgevoerd met de welbekende LINDA. typografie met kenmerkende punt. Dit getuigt van de sterke vertrouwensband die we in de loop der jaren samen hebben opgebouwd.

Welke media- en reclamebureaus waren betrokken bij de ontwikkeling en de uitvoering van de campagne?

De serie is in eigen beheer door Talpa Fictie en LINDA.het bureau, dat merken helpt met aandacht en conversie, als LINDA.original ontwikkeld en binnen eigen kanalen van Talpa Vrouwen Netwerk en WE Fashion verspreid. Daarnaast was interactive content marketingbureau Brandwebbing mede verantwoordelijk voor storyline sponsoring, de mediastrategie, mediaplanning & dealmaking.

Welke media - en mediumtypes - zijn voor de campagne ingezet?

Om WE Fashion als merk betekenisvoller te maken, stuurden we de campagne op het significant bereiken en betrekken van de doelgroep bij de serie via de juiste touchpoints op het juiste moment in de juiste context. Met als einddoel versterking van de merkfunnel en verbetering van merkimago en bezoekintentie van WE Fashion.

Een previewing event, waarin de eerste drie afleveringen werden getoond in aanwezigheid van de pers, gaf de officiële aftrap, wat leidde tot veel earned publiciteit (onder meer Shownieuws, Koffietijd, Tijd voor MAX).

De gecombineerde kracht van de owned kanalen van LINDA. (LINDA.magazine, LINDA.nl, LINDA.originals Facebook, LINDA.Instagram, LINDA.YouTube), WE (speciaal ingerichte WE X LINDA. winkeletalages, filmposters op de winkelvloer, website, nieuwsbrief, social media) en de andere Talpa Vrouwen Netwerk merken en platforms (Net5, Sky Radio, Kijk.nl, social media) betrokken de doelgroep verder bij de serie. Alle afleveringen waren als eerste voor WE Fashion members te zien, via de member e-mailing met link naar LINDA.nl.

Samen met de paid inzet van outdoor, radio, social, display en tv-promo’s trok deze middelenmix ruim 1,8 miljoen serie-views op de LINDA. kanalen en Net5/Kijk.nl. De best bekeken LINDA.original ooit.

Wat waren de resultaten van de campagne?

Door de synergetische werking van de owned, earned en paid kanalen van Talpa Vrouwen Netwerk en WE Fashion, kon de doelgroep vrouwen 20-55 niet om de serie heen. (Bronnen: DVJ Insights/SKO/LINDA./WE Resultaten t/m 29-2-2020)

 • 81 procent van de doelgroep is bereikt, ruim 3,2 miljoen vrouwen 20-55 met campagne-contact
 • De serie is ruim 1,8 miljoen maal bekeken (Net5 en online kanalen)
 • De serie trok 450.000 unieke kijkers via TV (Net5, kijkers 6+ dec 2019 t/m feb 2020) met gemiddeld 2 contacten
 • Met 1.037.260 views op alle online LINDA. kanalen en 10.258 views via KIJK, is Citroenstraat 10 de meest succesvolle LINDA.original ooit
 • 8 van de 10 vrouwen vindt WE en LINDA. een (zeer) goede match
 • Facebook en Instagram-posts rond de serie zorgden voor 15 procent meer WE Fashion-volgers
 • Daarnaast genereerde de campagne € 250.000 aan earned pr

 

De 3,2M vrouwen 20-55 die in contact zijn geweest met de campagne vertonen significante stijgingen op merkbekendheid en overweging van WE. Bovendien verbeteren merkimago en bezoekintentie enorm:

 • Merkbekendheid WE groeit van 82 procent naar 93 procent (index 113)
 • Overweging WE stijgt van 16 procent naar 24 procent (index 151)
 • Totale merkimago WE verbetert met +23 procent (gemiddeld over 10 positieve imagostatements)
 • Na campagne-contact stijgt de winkelbezoekintentie van 22 procent naar 35 procent (index 158)

 

www.talpanetwork.com
www.wefashion.nl
www.crossmediaawards.nl

 

 

Sponsors.
 • `
 • `
 • `
 • `
 • `
 • `