[DeMediaBelofte 2016] Genomineerd: Délia Lauret | Netflix
22-11-2015 12:23:00 Door: Bas Vlugt | Hits: 2287 | Tags:

Délia Lauret is Integrated Producer European Marketing bij Netflix. Zij is een van de tien genomineerden voor DeMediaBelofte 2016. Wij spreken haar.

Dag Delia, gefeliciteerd met jouw nominatie! Hoe is het met je?

Behalve dat ik met mijn been omhoog zit, gaat het hartstikke goed.

Kun je Netflix introduceren?

Zeker, weleens van House of Cards of Narcos gehoord? We zijn een video streaming service met een breed aanbod, inclusief eigen series zoals bovenstaande.

Waaruit bestaat jouw werk bij Netflix?

Ik ben verantwoordelijk voor het creatieve gedeelte van de campagnes in de regio’s Benelux en Scandinavië. Hierbij werk ik nauw samen met de Marketing Managers en de agencies met wie wij werken.

Eerder werkte je onder meer bij ACHTUNG! Hoe was dat?

Als Head of Production was het af en toe flink aanpoten, maar altijd de moeite waard door het toffe werk dat eruit kwam.

Waarom maakte je de stap naar Netflix?

Toen Netflix mij benaderde sprak de mentaliteit (http://bit.ly/18kXY4G) van het bedrijf mij enorm aan. Het is mooi om mee te bouwen aan iets wat zoveel plezier brengt aan mensen en doordat we internationaal met elkaar samenwerken zie je ook nog eens wat van de wereld.

Wat zie jij als de grote uitdagingen voor de komende jaren voor spelers in Video On Demand?

Content -- Iedereen wil de beste films en series uitzenden, wij ook. Het is een enorme uitdaging de beste verhalen uit de hele wereld bijelkaar te brengen op Netflix.

Hoe kijk jij vanuit het perspectief van Netflix naar adverteren en adverteerders? Wat moeten adverteerders doen? En wat moeten zij laten?

Durf risico te nemen en laat de vastomlijnde processen los.

Wat zijn jouw ambities?

Het werk dat we maken naar een hoger niveau tillen en mensen inspireren hetzelfde te doen. Oh… en Fargo seizoen 2 binge-watchen.

Wat is het laatste nieuws?

Netflix is sinds afgelopen maand ook in Spanje, Portugal en Italië aanwezig, dus als je op vakantie gaat kun je nu ook daar Netflixen. Vanaf 20 november is de nieuwe show Marvel’s Jessica Jones te zien.

www.netflix.nl

Het overzicht van de genomineerden voor DeMediaBelofte 2016 staat hier

 

DeMediaBelofte van het Jaar wordt gesponsord door