[Interview] Jasper Fraikin over zijn titel ‘best presterende Google-fotograaf'
17-08-2015 12:43:00 Door: | Hits: 1859 | Tags:

Google reikt maandelijks een prijs uit aan de best presterende fotograaf, die hun speciale 360 gradentechniek toepast. Afgelopen maand viel Jasper Fraikin in de prijzen. Wij spreken hem.

Dag Jasper, gefeliciteerd zeg! Hoe is het met je? Trots?

Dank je! Ik ben zeker trots op onze award van Google. Onze dienst wordt steeds meer omarmd door ondernemers. Deze award geeft ons werk erkenning en dat laat zien dat wij op de goede weg zijn.

Wacht even…heb je niet al in 2013 dezelfde prijs gewonnen? Was dat voor exact dezelfde techniek? Is dat niet beetje dubbel?

In 2013 zijn wij eerder door Google bekroond met de titel Best presterende Google-fotograaf van Nederland. Dit was inderdaad voor hetzelfde product. Toch ben ik er net zo trots op, want hieruit blijkt dat wij blijvend kwaliteit leveren.

Kun je ons meer vertellen over deze 360 gradentechniek en wat je er allemaal mee kan?

Door middel van 360 graden fotografie maken wij het mogelijk om bedrijven virtueel te bezoeken via Google. De virtuele tour koppelen wij aan Google search, maps en plus. Zo creëren we voor de ondernemer bijvoorbeeld een online virtuele winkel die 24/7 te bezoeken is. Daarnaast is het bij ons ook mogelijk om de tour interactief te maken. Zo kan men bijvoorbeeld aankopen doen vanuit de tour.

Met onze expertise op het gebied van virtuele content gaan wij verder omtrent het gebruik van (foto)content rondom de lokale bedrijven. Zo voegen we naast de virtuele tour ook foto’s toe van het interieur en exterieur, van mensen aan het werk (services), teamfoto’s en extra foto’s van producten. Deze worden gekoppeld aan Google en gebruikt voor verschillende marketingdoeleinden. 

We begeleiden de ondernemer bij het gebruik van onze diensten binnen de eigen marketing- en saleskanalen. Tevens kunnen we inzicht geven in statistieken van het bedrijfsprofiel in Google en de virtuele tour. Hierdoor optimaliseren we de content voor de specifieke doelgroep van het bedrijf.

Klinkt fantastisch! Waarom doet niet iedereen dit al?! 

Omdat wij 'slechts' uit een team van 5 FJ minds bestaan. Spread the word! We zijn hard op weg om alle bedrijven in Nederland te visualiseren online. 

Samen met je tweelingbroer heb je ook videoproductiebedrijf FJ Producties. Wat doen jullie precies? 

In 2010 ben ik samen met mijn tweelingbroer Fabian Fraikin het videoproductiebedrijf FJ Producties begonnen. Hiermee richtten we ons op videomarketingstrategieën voor bedrijven en merken in Nederland met een expertise voor online video. Wij leveren dus niet enkel video’s, maar denken mee met onze klanten hoe zij het meeste uit hun video’s kunnen halen.

Dus jonge specialisten op het gebied van online content! Wie zijn jullie klanten?

Wij werken voor veel MKB bedrijven en grote Nederlandse merken. Zo werken we onder andere voor een grote supermarktketen en een luchtvaartmaatschappij. 

Door Sprout Magazine zijn jullie genomineerd voor de 25 onder de 25 meest veelbelovende ondernemingen. Uuuhh, hoe oud zijn jullie? 

21!

Wat kunnen we in de toekomst nog meer van FJ Producties verwachten?

Wij zijn het laatste jaar druk bezig geweest met het verder uitwerken van onze dienst 365gradentours.nl. Dit omdat wij het voor ondernemers laagdrempelig willen maken om lokaal vindbaar te zijn in Google. Met dit concept helpen we niet alleen op content niveau, maar denken we veel breder mee met de ondernemer en zijn propositie op Google.

Wat is het laatste nieuws?

Sinds vorige week bestaat FJ vijf jaar! De taart is al op, maar we gaan het nog groots vieren. Jullie kunnen het beste op de hoogte blijven via onze Facebook of LinkedIn pagina.

www.fjproducties.nl

  

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie