[Startups] Michel op 't Landt over Bundle
21-01-2016 16:08:00 Door: | Hits: 3177 | Tags:

In de aanloop naar het Cross Media Congres doet het Nederlands MediaNetwerk een serie interviews met Startups. We spreken Michel op 't Landt, mede-oprichter van de foto-app Bundle.

Wat is Bundle?

Met Bundle willen we mensen helpen om de mooiste momenten van hun leven bij elkaar te brengen in een gedeelde fotocollectie. Met onze apps voor Android en iOS kunnen gebruikers snel en eenvoudig de beste foto’s bij elkaar brengen die ze samen met vrienden en familie maken. Na een vakantie, evenement of avondje uit is het vaak een hoop gedoe om alle foto’s bij elkaar te krijgen waar je op wil terugkijken. Met Bundle kun je eenvoudig de beste foto’s bundelen, delen met je vrienden en/of familie en veilig op één privéplek bewaren. Daarnaast kun je sinds kort een Bundle ook super snel omtoveren in een klein fotoboekje.

Waarom ben je Bundle begonnen?

We nemen duizenden foto’s met onze smartphones en camera’s, maar doen daar vervolgens weinig mee. Sterker nog, hoe meer foto’s we maken, des te minder we ermee doen. De meeste foto’s staan maar op onze telefoon en komen nooit terecht bij de mensen met wie we die ervaringen deelden. In die grote hoop gaan ook belangrijke foto's verloren, foto's die veel dierbare herinneringen op kunnen roepen bijvoorbeeld. Met Bundle helpen we mensen om die duizenden foto’s heel eenvoudig om te toveren in mooie en overzichtelijke fotoalbums die je privé kunt houden, of kunt delen met vrienden en familie om zo alle foto’s bij elkaar te krijgen

Hoe en waar is Bundle gevestigd?

Bundle is gevestigd in Utrecht in een oud pakhuis aan de Weerdsingel op vijf minuten lopen van Centraal Station. In het pand bevindt zich ook een koffiebar met misschien wel de beste koffie van Utrecht.

Van wie is Bundle? 

Bundle is opgericht door mij, Tjeerd in ’t Veen, Rene Sijnke, Pieter-Pleun Korevaar. Daarnaast hebben we onlangs een investering van 500.000 euro opgehaald bij een groep informele investeerders en de startup accelerator Startupbootcamp uit Amsterdam.

Hoe is Bundle gefinancierd?

De eerste start van Bundle hebben we als oprichters zelf gefinancierd. Daarnaast hebben we kapitaal ontvangen vanuit het incubatieprogramma van de Universiteit Utrecht, via onze deelname de accelerator Startupbootcamp Amsterdam en via een seed investering van een groep informele investeerders.

Wat kan Bundle dat andere foto-apps of organisaties niet kunnen?

Bij Bundle ligt de focus op twee belangrijke pijlers. Als eerste willen we mensen helpen bij het actief cureren van hun camera roll om ervoor te zorgen dat ze alleen de beste foto’s in een bundle stoppen, de momenten die ze echt willen bewaren. En dan niet drie identieke foto's, maar slechts één van die drie. Hierdoor hou je misschien 10-20% van je foto’s over, maar dit zijn wel de foto’s die echt waarde hebben. Dit doen we met behulp van onze Assistant die bijvoorbeeld op basis van metadata en algoritmes suggesties doet voor nieuwe bundels.

Ten tweede willen we mensen samen aan een fotocollectie laten werken. Vroeger had je misschien iemand die alle foto’s nam, maar tegenwoordig is iedereen een fotograaf. Het is wat ons betreft dan ook niet meer dan logisch dat het beheren van een fotocollectie iets is wat je samen doet in plaats van in je eentje. Met Bundle kun je fotoalbums uiteraard privé houden, maar het is super eenvoudig om een album te delen met familie of vrienden en bijvoorbeeld alle foto’s van de afgelopen zomervakantie bij elkaar te krijgen.

Wat heeft Bundle nodig om te kunnen groeien?

Bundle is afgelopen mei gelanceerd en we hebben door de zomer heen een mooie user base opgebouwd. Onze gebruikers zijn super enthousiast en blij met deze manier van foto’s samenbrengen en helpen ons ook weer door Bundle te promoten bij andere mensen. Het belangrijkste wat we op dit moment nodig hebben om te groeien, is dan ook meer bekendheid van het bestaan van Bundle.

Wat gaat Bundle in 2016 neerzetten?

Sinds december kunnen gebruikers een Bundle ook omtoveren in een klein softcover fotoboekje van 48 pagina’s, zogenaamde Bundle Books. Je maakt een Bundle Book binnen 5 minuten en hebt het de volgende dag al in huis. In 2016 willen we deze propositie verder verbeteren en onder de aandacht brengen aangezien onze gebruikers super enthousiast zijn over de prijs, kwaliteit en snelheid van deze propositie.

Daarnaast zal de focus liggen op het slimmer maken van onze apps, het uitbreiden naar tablets, smart watch en TV en het lokaliseren van de app naar meer talen.

Wat zijn de ambities van Bundle?

Bundle is nu al wereldwijd beschikbaar en bij onze lancering hebben we enorm gefocust op Amerika. Zo waren we onder andere te zien in de Today Show, één van de meest populaire ochtendprogramma’s in Amerika. Zo’n 45% van onze gebruikers komt uit NL, 45% uit de US en 10% uit de rest van de wereld. Onze focus ligt op dit moment vooral op het verder uitbouwen van onze user base in Europa en Amerika, maar we zien ook zeker kansen in Azië.

www.bundleapp.co

 

Nederlands MediaNetwerk doet een serie interviews met startups. De beste startups krijgen een uitnodiging om te komen spreken op het Cross Media Congres op 20 april in het Compagnietheater in Amsterdam.

Volg Dutch Startup Awards op Twitter: @NLStartupAwards
Word lid van de LinkedIn Groep Dutch Startup Network

Ben jij een startup en wil jij ook een interview in deze serie, meld je dan aan!

 

Eerder publiceerden wij in deze serie:

Wybo Wijnbergen over WeWork
Willem van Lynden over MediaMaze
Ronald Wassenaar over Video Media Group

 

Sponsors.
  • `
  • `
  • `
  • `
  • `
  • `
  • `
  • `
  • `
  • `