[Interview] Nico Verspaget over Quadia en online video
30-04-2015 13:41:00 Door: | Hits: 2119 | Tags:

Onlangs heeft online video specialist Quadia in samenwerking met MarketResponse een onderzoek uitgevoerd onder 373 marketingprofessionals. Uit de derde editie van de Online Video Monitor blijkt dat interactieve video een grote vlucht gaat nemen komende jaren. Wij spreken vandaag Nico Verspaget, CEO bij Quadia.

Dag Nico, de Online Video Monitor toont interessante ontwikkelingen aan! Hoe is het met je? Zijn jullie klaar voor de toekomst van online video?

Het gaat goed. De markt voor online video professionaliseert in sneltreinvaart en dat is een goede ontwikkeling voor Quadia. Wij geloven in de integratie van technologie en content, en de markt pikt dit ook steeds meer op. 

Wat is Quadia en wat doen jullie? Waar zitten jullie? 

Quadia is een organisatie dat gespecialiseerd is in online video voor grotere nationale en internationale organisaties. Wij leveren alle online technologie, produceren content en adviseren onze klanten. We plaatsen online video in het strategisch kader. Bedrijven investeren steeds meer in klantgerichte toepassingen. Wij zijn in staat om de juiste videotoepassingen en -content te gebruiken om persoonlijke en klantgerichte communicatie met online video mogelijk te maken. Daarmee differentiëren onze klanten zich omdat hun communicatie beter is dan die van de concurrentie. We begeven ons steeds meer in dit soort projecten en hebben tools om dit meetbaar en mogelijk te maken.

Wat zijn de belangrijkste resultaten die uit de derde editie van de Online Video Monitor kwamen? 

De ervaring met online video groeit en men is meer tevreden over de meetbaarheid van prestaties en dat is belangrijk, want men geeft ook dat er steeds vaker concrete doelen worden gesteld. Ook verwacht men meer gebruik te gaan maken van gepersonaliseerde video’s en staat interactieve video hoog op de verlanglijst.

Hoe verschillen deze ten opzichte van de vorige Online Video Monitor?

Advertising wordt minder genoemd als toepassing (58% > 44%)
De inzet via Direct Marketing groeit (2% > 51%)
De inzet via YouTube daalt (79% > 71%)
De inzet via social media daalt (68% > 56%)

Wat zijn jouw verwachtingen over de inzet van online video door bedrijven en organisaties?

Als je een dwarsdoorsnede door alle uitkomsten maakt, dan zie je dat bedrijven online video als een steeds serieuzer medium gaan zien. Ze hebben genoeg video’s geproduceerd en deze als losse flodders op YouTube of hun website gezet. Pilot time is over. Nu kijken ze naar bestendige toepassingen die ook een concrete bijdrage leveren aan hun resultaten. Steeds vaker zijn we betrokken bij projecten waarin we met bijvoorbeeld webinars en gepersonaliseerde video’s aansluiten op customer journey en big data projecten.

Welke rol gaat interactieve video precies hierin spelen en wat zijn de kansen en de gevaren?

Interactieve video wordt door meer dan 50% van de marketeers gezien als een belangrijke toepassing voor de nabije toekomst. Het zorgt voor een betere service richting hun klanten, omdat ze zelf kunnen bepalen wat ze willen zien afhankelijk van hun behoefte. Hierdoor is het inzetbaar voor voorlichting, sales en learning. 

Maar voor interactieve video geldt dat het interactief maken van een video, iets anders is dan het maken van een interactieve video. Het moet geen technisch trucje worden. Het nut en de bruikbaarheid voor de kijker moet niet uit het oog worden verloren.

Wat gaat Quadia in 2015 neerzetten?

We blijven ons steeds meer richten op online videotoepassingen die direct een duidelijk resultaat opleveren. Daar is veel vraag naar en dat stimuleert onze verdere groei. Verder verwachten wij een verdere groei van onze activiteiten in Duitsland, onder andere doordat we ook met gepersonaliseerde video’s in deze markt actief zijn. In de medische sector zien we dat ons product voor virtual events (MedicalMeeting.eu) internationaal steeds meer aandacht krijgt. Dus daarin verwachten we ook een sterke groei.

www.quadia.com

 

 Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

 Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

 Vacatures in media- en marketingcommunicatie