[Interview] Peter Wybenga: Half Year's Eve, een persoonlijke én economische impuls
18-06-2015 11:05:00 Door: Bas Vlugt | Hits: 2112 | Tags:

Vanaf 30 juni zal de wereld een nieuwe feestdag kennen en Nederland heeft de primeur. Op precies de helft van het jaar vier wij Half Year’s Eve. Initiator is Peter Wybenga. Wij spreken hem.
 
Dag Peter, hoe is het met je, beetje zin in 30 juni?

Je weet niet half hoeveel zin ik hierin heb! De reacties zijn 100% positief en dat is natuurlijk geweldig. Vooral omdat positiviteit alles te maken heeft met de achterliggende gedachte van Half Year's Eve.

Wat is Half Year’s Eve?

Het is de nieuwe nationale feestdag 'in de maak'. Omdat vrijwel iedereen - zowel personen als bedrijven - aan het einde van het jaar goede voornemens heeft of business doelstellingen formuleert, is het zeer verstandig om halverwege het jaar alvast te gaan evalueren. Enerzijds als stok achter de deur om datgene wat je je hebt voorgenomen ook daadwerkelijk te doen, anderzijds is het de uitgelezen kans om -  wanneer je al een groot deel van je doelen hebt gehaald - ook anderen te gaan helpen hún doelstellingen te halen.

Een persoonlijke én economische impuls, dat is het idee. En dat moet natuurlijk ook gevierd worden! Dus dat gaan we in de komende jaren in kroegen, concertzalen, theaters en thuis doen, maar ook tijdens het jaarlijkse topevenement Half Year's Eve Gala, in het prachtige Amstel Hotel.

Het verhaal gaat dat je al meer dan 20 jaar met dit plan bezig bent, is dat waar?

Haha, ja dat klopt. Eigenlijk nog langer, want mijn eerste Half Year's Eve organiseerde ik een kleine 30 jaar geleden al. Een jaar of acht geleden ben ik begonnen met de ontwikkeling van wat Half Year's Eve of Halfjaarsavond nu gaat worden. Dat het er nu pas van komt heeft eenvoudig te maken met het feit dat de tijd nu echt rijp is voor een grote introductie van het fenomeen (en heel eerlijk gezegd ook omdat ik het voordien te druk had met andere projecten).

Wat gaat er op 30 juni precies gebeuren?

We starten met een zeer exclusief diner in La Rive, het ster restaurant van het Amstel Hotel. Daar zal Adjiedj Bakas een wervelend betoog houden. Aansluitend ontvangen we onze Galagasten op de rode loper die allereerst worden getrakteerd op de officiële Half Year's Eve Cocktail in de Lobby van het hotel. Daar zal, naast de fenomenale DJ Maestro, ook de bij even legendarische Hans Dulfer zijn opwachting maken. Na de plenaire opening van het Gala barst een (dans)feest los met tal van verrassende artiesten. Bovendien bieden we nog intieme miniconcerten, zal Erik de Zwart als vj en dj optreden en laten we het 'Twaalf Uur moment' natuurlijk ook niet ongemerkt voorbijgaan. En iedereen wordt natuurlijk getrakteerd op de meest bijzondere (halve) hapjes en gerechtjes. Ik verheug mezelf het meest op de halve oliebol van La Rive's Chef de Cuisine Rogér Rassin. Een delicatesse, daarna wil je nooit meer een gewone oliebol ...

Wie zijn jouw partners in Half Year’s Eve?

Dit jaar zijn dat onder meer InterContinental Amstel Amsterdam, Buma Cultuur, Koninklijke De Kuyper en D&B Eventmarketing. Voor volgend jaar zijn we al enige tijd in gesprek in gesprek met een aantal A-merken, waarmee we Half Year's Eve in één keer nationaal kunnen neerzetten door consumenten en bedrijfsleven écht te betrekken bij het fenomeen. Het is niet moeilijk te raden welke merken hiervoor in aanmerking komen. Daarnaast hebben we HYE-gerelateerde concepten op de plank liggen waar menig marketingcommunicatie- en mediaprofessional zich de vingers bij zal aflikken. De mogelijkheden zijn echt enorm, razend effectief en fris origineel. Geïnteresseerde bedrijven of bureaus worden vanzelfsprekend van harte uitgenodigd contact met ons op te nemen. Verder hebben we inmiddels ook belangstelling vanuit het buitenland. De eerste internationale Half Year's Eve events staan in de planning voor einde 2016 (introductie) en vervolgens 30 juni 2017.

Ik stipte de mogelijkheden al even aan, maar het Half Year's Eve Gala in het Amstel wordt een feest waar veel marcom- en mediaprofessionals komen. Het is het onvergetelijke moment om samen bij het allereerste officiële Half Year's Eve Gala aanwezig te zijn, elkaar ontroerd een geweldig halfjaar te wensen om 00.00 uur, te dansen én te netwerken op deze bijzondere avond. Omdat er ook veel gasten uit andere geledingen van de maatschappij aanwezig zijn (van acteurs en musici tot advocaten en notarissen, van topbestuurders en politici tot eh, nou ja, een bont en hoogst plezierig gezelschap) is het gala het event bij uitstek om in een compleet andere setting elkaar te ontmoeten, waarbij het denk ik interessant is dat er inspirende topmensen uit andere beroepsgroepen zijn. De halve oliebollen, halve kreeften, halve glazen Champagne en al het andere tong- en oogstrelende dat het Amstel Hotel te bieden heeft in combinatie met geweldig live-entertainment maken dit alles tot zo'n mijlpaal waarover mensen nog jaren later zullen zeggen: "Ik was er bij, bij het allereerste Half Year's Eve Gala!".

Zijn er nog kaarten verkrijgbaar?

Er zijn inderdaad nog enkele kaarten verkrijgbaar. Daartoe kan men contact opnemen met de HYE organisatie via office@halfyearseve.com. Wellicht is er zelfs nog een enkele plaats vrij voor het exclusieve diner in La Rive. Mijn advies aan belangstellenden is om snel te reageren. Wij zullen hen op 30 juni van harte ontvangen op de rode loper voor het Amstel Hotel op 30 juni.

www.halfyearseve.nl