[Interview] Phileas Fox over de lancering van BlogInsiders
12-02-2015 10:29:00 Door: | Hits: 5589 | Tags:

Adfactor, gespecialiseerd in influential marketing en native advertising, start een nieuwe dienst: BlogInsiders. Wij spreken Phileas Fox, directeur en mede-oprichter van Adfactor.

Dag Phileas, gefeliciteerd met de lancering van BlogInsiders! Met BlogInsiders kunnen adverteerders buzz laten creëren rond hun merk met behulp van de fans van invloedrijke bloggers. Wacht even...vertel alles hierover! 

Onze bloggers - die we ook influentials noemen - worden via allerlei kanalen (hun blog, Facebook, Instagram etc) gevolgd door grote groepen fans. Het leek ons een interessant mechanisme om deze aantrekkingskracht tot de fanbase bij onze native advertising te betrekken. Behalve de stem van de influential, verbinden we het merk nu ook aan de stem van de volgers.

Wie is Adfactor, wat doen jullie, waar zitten jullie?

Adfactor is specialist in native advertising en media exploitant van de bekendste blogs in Nederland. Wij verbinden merken aan blogs door hun campagneboodschap door te vertalen naar de omgeving en tone-of-voice van de blogger. Wij bestaan inmiddels 10 jaar en zijn gevestigd in het centrum van de prachtige residentie.

Wat voegt BlogInsiders toe aan de mogelijkheden van online marketing?

Met de insiderclubs van onze influentials creeëren we een krachtig distributiekanaal voor de boodschap van het merk. En behalve de influential die de boodschap doorvertaalt in inspirerende branded content (native advertising), creëren we authentieke boodschappen in een fijn vertakt netwerk van fans van die influential. Van storytelling, naar storymaking.

Waarom is BlogInsiders een logisch vervolg op BlogAds?

Blogads is onze dienstverlening die we afgelopen jaren hebben ontwikkeld om de processen rondom native advertising te stroomlijnen, zoals het selecteren en briefen van de contentcreators en het meten van de bereikscijfers. Met Bloginsiders verlengen we dat communicatiekanaal in een fijner vertakt netwerk.

Influential marketing, fan marketing: hoe zal dit zich nog verder ontwikkelen in 2015?

Ik verwacht dat de meetbaarheid van native advertising en de kwaliteit van de content steeds belangrijker gaat worden in de verdere ontwikkeling van native advertising.

Wat is het laatste nieuws?

Uiteraard de lancering van Bloginsiders, maar ook zijn wij onlangs een samenwerking gestart met het nieuwe platform van Wendy van Dijk. En we hebben recent vier leuke nieuwe collega’s aan ons team toegevoegd!

bloginsiders.nl

www.adfactor.nl

 

 

 Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter 

 Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn 

 Vacatures in media- en marketingcommunicatie