[Interview] Robert van den Ham over Voetbal International
20-03-2015 16:14:00 Door: Bas Vlugt | Hits: 5053 | Tags:

Robert van den Ham, voormalig hoofdredacteur van AutoWeek, Hoofdredacteur van het Jaar en Cross Media Man van het Jaar 2014, is uitgever geworden van Voetbal International. Nederlands MediaNetwerk spreekt met hem.
 
Dag Robert, van harte gefeliciteerd met jouw nieuwe positie. Dat ging snel! Veel champagne?

Nou, glazen champagne serveerden we vooral afgelopen vrijdag. Bert van Marwijk schoot letterlijk een bal door de ruit van de voordeur en opende daarmee het nieuwe redactiepand van VI. Sinds 1965, het jaar waarin VI werd opgericht, stonden de burelen in Rotterdam, Capelle aan de IJssel en Gouda, de komende jaren werken we vanuit Utrecht.

Je komt op een prachtig moment binnen bij VI. Johan Derksen weg, een nieuw en veel moderner pand...

Ik geloof dat veruit het grootste deel van mijn collega’s dat donkere, voormalig bankgebouw in Gouda intussen wel achter zich heeft gelaten en zijn of haar nieuwe plek in Utrecht wel heeft gevonden. Een goede, open werkomgeving doet veel met mensen, er is alleen daardoor al veel meer onderling contact. In de kennismakingsgesprekken merk ik dat iedereen gemotiveerd is om ook zélf mee te denken over waar we met VI naartoe moeten. Er wachten ons op z’n minst twee boeiende, belangrijke jaren waarin we veel stappen moeten gaan zetten, op alle fronten.

Wat ga je bij VI doen? Vertel alles!

Er staat veel op de agenda, en daarvan kan ik op dit moment in het algemeen zeggen dat we vooral hard gaan werken aan de zichtbaarheid van VI - letterlijk. Ook denken we na over hoe we alles wat we over voetbal brengen meer kunnen personaliseren, zowel digitaal als in print.  Nog dit seizoen beginnen met coverwissels, een test vooralsnog. VI ligt als er voldoende nieuwswaarde is, dan met verschillende voorpagina’s in de winkel, gerelateerd aan de club uit die stad. Is die test succesvol, dan zou je dat door kunnen trekken naar de abonnees.

Wat is het laatste nieuws?

Dat gaat over het wereldkampioenschap voetbal voor vrouwen in Canada. Redacteur Iwan van Duren gaat daar komende zomer voor VI verslag van doen. Daar gaan we in ons blad over berichten, maar ook via social media en videoreportages op onze website.

www.vi.nl