[Startups] Bart Rietjens over Gonect
16-02-2015 09:14:00 Door: | Hits: 6243 | Tags:

In de aanloop naar het Cross Media Congres doet het Nederlands MediaNetwerk een serie interviews met startups. Vandaag spreken we Bart Rietjens, oprichter van Gonect.

Wat is Gonect?

Gonect is een online marketing bureau dat bedrijven helpt met al hun online marketing activiteiten. We hebben ons gespecialiseerd in social media en Google AdWords, maar middels ons partnernetwerk kunnen we bedrijven helpen met al hun online marketingvraagstukken. We hebben heel bewust gekozen om ons echt te specialiseren.

Waarom ben je Gonect begonnen?

Gedurende onze studie hadden we veel gesprekken bij bedrijven. Aangezien we beiden de droom hadden om een eigen onderneming op te starten, inventariseerden we gedurende die gesprekken ook waar vraag naar was. Het bleek – wellicht niet al te verrassend – dat bedrijven nog met veel vragen zaten aangaande de online kansen en hoe ze deze kansen konden benutten. Het viel ons op dat er vaak maar half werk gedaan werd. Om daarvan een paar voorbeelden te geven; we kwamen bijvoorbeeld bedrijven tegen die een prachtige website hadden, maar alsnog niet gevonden werden. De websitebouwers leverden dus een website op en lieten de klant de website vervolgens vullen. Dat gebeurde dan niet optimaal, waardoor de website alsnog te weinig resultaat had. Wat heb je tenslotte aan een website die niet gevonden wordt? Andersom maakten we het ook mee; bedrijven met veel websitebezoekers maar een website zonder call to actions - oftewel zonder manieren waarop de bezoekers een actie konden verrichten, zoals een aankoop of het invullen van een contactformulier.  

Het viel ons op dat de frequentie van de contactmomenten met deze online partners minimaal was, waardoor de kansen niet optimaal benut werden. Het leek ons een prachtige uitdaging om samen met deze bedrijven het gehele marketingbeleid tot een optimaal geheel te brengen.

Hoe en waar is Gonect gevestigd?

Zoals veel starters, werken wij vanuit huis in Asten/Someren. Overdag zijn we beiden veel op pad en werken we geregeld op locatie bij de klant. Tussendoor komen we bijeen om te brainstormen over Gonect en onze klanten zodat we onze krachten bundelen en de klant hier profijt van heeft.

Van wie is Gonect? 

Gonect is van mij en Gert Meeuws. We kennen elkaar al jaren en hebben in onze studietijd veel samengewerkt. Daardoor zijn we goed op elkaar ingespeeld en vormen we een sterk team.

Hoe is Gonect gefinancierd?

Gonect is uit eigen zak gefinancierd. Aangezien onze werkzaamheden voornamelijk online plaatsvinden en we bijvoorbeeld geen vestiging of voorraad nodig hadden, was de benodigde investering niet al te groot.

Wat kan Gonect wat andere bedrijven niet kunnen?

Gonect heeft een enorme aandacht voor klanten. Juist omdat we starters zijn, moeten we verwachtingen overtreffen. Wij doen meer dan dat de klant verwacht en dat zorgt ervoor dat ze ons aanbevelen.

Wat heeft Gonect nodig om te kunnen groeien?

Naamsbekendheid en klanten natuurlijk. In de toekomst een eigen kantoor, maar dat hebben we bewust nu nog op de lange baan geschoven. Toch is een eigen kantoor op den duur van groot belang om de groei en professionaliteit van onze organisatie te stimuleren.

Het leuke is dat we merken dat onze klanten ons rustig aan bij anderen beginnen aan te bevelen. Dit is natuurlijk iets wat tijd nodig heeft en we bestaan nog niet al te lang. Onze visie en ons doel is onze klanten zó tevreden te maken dat zij - als ambassadeurs - Gonect promoten en we geen tijdrovende acquisitie meer nodig hebben.

Wat gaat Gonect in 2015 neerzetten?

Het afgelopen jaar zijn we vooral erg druk geweest met het opzetten van Gonect en het opbouwen van een beginnend klantenbestand. Daarnaast hebben we al enkele promotionele activiteiten gehad. We hebben bijvoorbeeld een online marketing thema-avond voor 70 ondernemers uit Someren en omgeving georganiseerd. Daaruit blijkt eigenlijk onze doelstelling wel. We willen regionaal bekend worden als dé partij waarbij bedrijven moeten zijn voor online marketing. Daarnaast willen we landelijk onze expertise laten zien middels bloggen en social media. Dit laatste heeft natuurlijk meer tijd nodig dan slechts een jaar.

Wat zijn de ambities van Gonect?

Gonect wil landelijk een grote speler worden wat betreft online marketing. We starten regionaal, maar uiteindelijk dienen we landelijk bekend te zijn. 

www.gonect.nl

 
Nederlands MediaNetwerk doet een serie interviews met startups. De beste startups krijgen een uitnodiging om te komen spreken op het Cross Media Congres
op 20 mei in het Compagnietheater in Amsterdam.

Ben jij een startup en wil jij ook een interview in deze serie, meld je dan aan!

www.twitter.com/NLstartupawards
Wordt lid van de LinkedIn Groep Dutch Startup Awards

Cross Media Congres & Awards worden gesponsord door: