[Startups] Bart van de Kooij over MINIBREW
29-10-2015 15:40:00 Door: | Hits: 5375 | Tags:
Een kleine mini-brouwerij voor in je keuken, of op kantoor! MINIBREW is gelanceerd op Indiegogo en de oprichters willen $100,000 ophalen om de eerste productierun te financieren. Wij spreken mede-oprichter Bart van de Kooij. 

Wat is MINIBREW?

MiniBrew zorgt ervoor dat jij op een simpele en slimme manier zelf bier brouwt in de keuken! Het is de eerste totaaloplossing. Gecontroleerd brouwen, koelen, gisten en tappen. Bestuurd door slimme software en de app. Het proces neemt 3,5 uur in beslag en 1 week fermentatie tijd voordat jij 5 liter bier drinkt.

Waarom ben je MINIBREW begonnen?

Wij zijn bierliefhebbers. En reizen graag om nieuwe smaken te ontdekken van over de wereld. We wilden alle smaken ook thuis uit proberen en begonnen met een simpele brouwkit. Zo gezegd, zo gedaan, maar dat viel zwaar tegen. Bier brouwen is complex, tijdrovend en heeft een onduidelijk resultaat. Na 8 uur zwoegen, 100 manuele handelingen in het weekend, rook het bier naar een handdoek die al drie weken achter je wasmachine ligt. Niet echt drinkbaar of om trots op te zijn. Dat moet dus simpeler en gemakkelijker kunnen.

Hoe en waar is MINIBREW gevestigd?

We zijn gestart in Amsterdam. Inmiddels hebben we een tweede kantoor geopend in Utrecht, waar we een experience ruimte hebben voor brouwervaringen. Iedereen kan bij ons leren brouwen, voordat de machine überhaupt op de markt is.

Wie zijn de oprichters?

MiniBrew is opgericht door mij en Olivier van Oord.

Hoe is MINIBREW tot nu toe gefinancierd? Wat wil je met de komende financiering bereiken?

We zijn in september 2014 gestart met eigen geld. In november is er een investeerder ingestapt. Dat heeft ervoor gezorgd om onderzoek te doen, veel prototypes te bouwen en direct te testen met consumenten. Op dit moment loopt er een Indiegogo campagne. Inmiddels hebben we 48% van ons doel opgehaald in één week tijd. Het doel is $100,000 op te halen, waarmee we de eerste productieronde kunnen financieren.

Bestaat er nog geen MINIBREW?

Er zijn verschillende manieren om bier te maken, net zoals je op verschillende manier koffie maakt. De kracht zit in consistent kwaliteit op industrieel microbrouwerij niveau. De machine haalt de kwaliteit die jij gewend bent als jij bier in de kroeg drinkt of het in de winkel koopt. Op dit moment is geen enkele andere machine op de markt die bier maakt en alle 'brouwstappen' combineert. Of de gebruiker zelf laat kiezen welke smaak te brouwen.

Wat heeft MINIBREW (nog meer) nodig om te kunnen groeien?

Het begint bij een goed team. We zijn altijd op zoek naar mensen met talent op gebied van werktuigbouwkunde, industrieel ontwerp en software. Als aanvulling zijn we op zoek naar complementaire partners die met kennis en geld ons productie proces versnellen, het distributie proces accelereren en agressieve groei bewerkstelligen.

Wat gaat MINIBREW komend jaar neerzetten?

Ons doel is om 1000 machines in 2016 uit te leveren en dat elk jaar te verdubbelen. We willen mensen smaken laten ontdekken, brouwen en delen. Onze klanten wonen in grote steden verspreid over de wereld. En brouwen bij voorkeur bier uit Portland gewoon in hun keuken in Amsterdam. Of New Yorkers willen het liefst Brouwerij t'IJ in hun buurt brouwen. Deze manier zorgt ervoor dat microbrouwerijen kunnen schalen zonder enige euro te besteden aan marketing.

Wat zijn de ambities van MINIBREW?

We willen de biermarkt democratiseren. Want bier ontdekken, brouwen en delen kent geen grenzen!

www.minibrew.io
www.igg.me/minibrew

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie