[Startups] Daan Wonnink over Qwobble
26-02-2018 10:51:34 Door: Katja Brokke | Hits: 4527 | Tags:

Nederlands MediaNetwerk maakt een interviewserie met startups in het kader van onze Startup Competitie. De beste startups krijgen een uitnodiging om te komen spreken op het Cross Media Congres 2018 op 25 april in Amsterdam. Vandaag spreken we Daan Wonnink, mede-oprichter van Qwobble.

Hallo Daan. Wat is Qwobble?

Qwobble is een platform waar designers, developers en marketeers kennis delen en hun skills ontwikkelen. We richten ons in eerste instantie op bedrijven in de booming Nederlandse tech-scene en op digital agencies. Wij willen met Qwobble kennis voor iedereen toegankelijk maken en laten zien dat onze manier van denken een toegevoegde waarde is in ieders werk.

Waarom zijn jullie Qwobble begonnen?

De aanleiding is dat ik in mijn werk wel eens ergens niet uit kwam, en dat ik dan vrienden of oud-studiegenoten om feedback ging vragen. De feedback die ik vervolgens kreeg, was zo voor de hand liggend, dat ik dacht: hoe kan ik hier zelf niet op gekomen zijn! Hoe mooi zou het zijn als je op dat moment een specialist met de juiste kennis kunt betrekken, die samen met jou de perfecte oplossing bereikt. En het leuke is dat de branche waar we ons op richten deze mindset omarmt. We willen samen mooie dingen maken! Deze mix hebben we vertaald naar een een zakelijke oplossing en dat is Qwobble geworden.

Hoe en waar is Qwobble gevestigd?

We zitten op dit moment in Diemen, maar zijn op zoek naar een locatie in Amsterdam. 

Van wie is Qwobble?

Qwobble is van Rachid Igharghar, Dexter Smith en mij. Op de achtergrond hebben we nog een zeer betrokken financieel adviseur.

Hoe is het bedrijf gefinancierd?

Tot dusverre is Qwobble volledig uit eigen geld gefinancierd. Dat kan doordat we de golden startup triangle zijn: developer, designer en marketeer en hacker, hipster en hustler. We zijn er trots op dat we tot nu toe dus ook alles zelf hebben kunnen doen.

Wie zijn jullie klanten?

Op dit moment een hele hoop designers, developers en marketeers. Daarnaast zien we dat het platform ook interessant is voor bijvoorbeeld product owners en business developers of vergelijkbare rollen, omdat zij eigenlijk altijd met teams werken die uit de rollen bestaan waarop wij ons richten. We richten ons nu op alle bedrijven in de bloeiende Nederlandse tech en op digital agencies (marketing, design, media, reclame, development). Omdat we zelf ook uit deze branche komen, weten we niet alleen uit onderzoek, maar ook uit eigen ervaring dat Qwobble hier goed past.
We merken dat veel grotere organisaties ook interesse hebben in ons concept als interne oplossing. Binnenkort lanceren we daarom Qwobble Enterprise. Grote organisaties hebben een schat aan kennis in huis met hun eigen mensen, met bekende en verborgen talenten. Leg daar de uitgaven naast die een grote enterprise-organisatie jaarlijks aan externe consultants maakt, en je hebt de businesscase rond.

Wat kan Qwobble dat andere bedrijven in de branche niet kunnen?

Qwobble maakt het mogelijk om makkelijk iemand bij je project te betrekken die de kennis heeft die jij op dat moment nodig heeft en zo:

- Feedback te krijgen;
- Hypotheses te valideren;
- Verborgen talenten binnen je eigen organisatie te ontdekken;
- Tot ideeën te komen die je alleen nooit had kunnen bedenken.

Wat hebben jullie nodig om te kunnen groeien?

Zo veel mogelijk aanmeldingen voor de bètaversie van ons platform. Dus designers, developers, marketeers en mensen die veel met ze samenwerken: meld je aan!

Wat zijn de (internationale) ambities van Qwobble?

We zien zeker internationale potentie, de trends die ten grondslag liggen aan Qwobble zijn universeel. Ons platform is schaalbaar en modulair gebouwd. Dus mochten er kansen komen, dan zijn wij er klaar voor.

Wat gaat Qwobble in 2018 neerzetten?

We willen met de hele Qwobble community bewijzen dat deze manier van werken voor iedereen een toegevoegde waarde is in het werk. In 2018 richten we ons er daarom op om de Qwobble-community zo groot en actief mogelijk te maken. Binnenkort lanceren we dus ook Qwobble for enterprise, en we gaan daarmee in 2018 ook grote organisaties helpen om het maximale te halen uit de kennis die ze intern beschikbaar hebben.

www.qwobble.com

 

Heb jij een startup en wil je meedoen met onze startupcompetitie? Meld je dan aan!

Word lid van de LinkedIn-groep Dutch Startup Network.

Lees ook:

Sponsors.
  • `
  • `
  • `
  • `
  • `
  • `

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie