[Startups] David Vermeulen over The Inner Circle
26-02-2015 12:38:00 Door: | Hits: 20879 | Tags:

In de aanloop naar het Cross Media Congres doet het Nederlands MediaNetwerk een serie interviews met Startups. Vandaag spreken we David Vermeulen, oprichter van The Inner Circle. 

Wat is The Inner Circle?

The Inner Circle is een exclusieve dating website waar young professionals alleen op uitnodiging lid van kunnen worden.

Waarom ben je The Inner Circle begonnen?

Enkele jaren terug schreef ik mij in voor een online dating website. Na even rond te klikken, had ik al snel door dat ik daar niet mijn droomvrouw zou tegenkomen. De reden was dat het aanbod gewoon te groot was, iedereen kon zich ervoor aanmelden.

Ik besloot daarom zelf een website te maken exclusief voor inspirerende young professionals. Het begon met alleen een website in Amsterdam. Nu twee jaar later is er een app bijgekomen en zijn we uitgegroeid tot een internationaal netwerk dat ook actief is in London, Parijs, Milaan, Barcelona en Stockholm.

Hoe en waar is The Inner Circle gevestigd?

We zitten met twee man in Amsterdam waar we ons bezig houden met strategie, testen, aansturen ambassadors en het organiseren van events. Daarnaast is er een collega in London die daar verantwoordelijk is voor de groei en zit onze developer in Oekraïne. Het front-end development van onze iOS en Android App is uitbesteed en wordt in Kuala Lumpur gemaakt.

Van wie is The Inner Circle? 

Ik ben grootaandeelhouder. Daarnaast heb ik twee co-founders aangetrokken die beiden een aandeel hebben. Op deze manier konden we meteen starten met een betrokken en enthousiast team.

Hoe is The Inner Circle gefinancierd?

The Inner Circle heb ik volledig zelf geïnvesteerd. Na zes maanden bouwen, hadden we nog een paar moeilijke maanden vanaf de lancering. Daarna sloeg The Inner Circle aan en konden we geld vragen voor full membership abonnementen. Nu zijn we een gezond bedrijf met genoeg geld in kas om verder door te groeien.

Wie zijn jullie klanten?

Leden van The Inner Circle zijn inspirerende young professionals tussen de 25 en 40 jaar oud, hoger opgeleid en ambitieus.  

Wat kan The Inner Circle dat andere bedrijven niet kunnen?

The Inner Circle is exclusief, alleen op uitnodiging en iedere aanmelding wordt gescreend om de kwaliteit te waarborgen. Dit in tegenstelling tot andere datingsites die met name zijn gericht op kwantiteit. Daarnaast hebben wij als enige een crossmediaal platform gebouwd waar onze leden makkelijk via onze website, app en maandelijkse events met elkaar in contact kunnen komen.

Wat heeft The Inner Circle nodig om te kunnen groeien?

We hebben vooral geduld nodig... Aangezien we een exclusief netwerk hebben, waarbij men alleen op uitnodiging lid kan worden, zal de groei gestaag gaan.

Wat gaat The Inner Circle in 2015 neerzetten?

In 2015 willen wij verder doorgroeien in Europa. We zijn naast Nederland reeds actief in Parijs, Londen Stockholm, Barcelona en Milaan. Door middel van growth hack technieken willen we deze steden naar een hoger niveau tillen. Tegelijk zijn we lanceringen aan het voorbereiden voor de tweede helft van 2015 in Zurich, Berlijn, Kopenhagen en als alles volgens planning loopt ook in New York!

www.theinnercircle.co

 

Nederlands MediaNetwerk doet een serie interviews met startups. De beste startups krijgen een uitnodiging om te komen spreken op het Cross Media Congres op 20 mei in het Compagnietheater in Amsterdam.
 
Ben jij een startup en wil jij ook een interview in deze serie, meld je dan aan!
 
 
 

Cross Media Congres & Awards worden gesponsord door: