[Startups] Floor van der Steen over Max’s Organic Mints
07-03-2018 14:52:00 Door: Katja Brokke | Hits: 5219 | Tags:

Nederlands MediaNetwerk maakt een interviewserie met startups in het kader van onze Startup Competitie. De beste startups krijgen een uitnodiging om te komen spreken op het Cross Media Congres 2018 op 25 april in Amsterdam. We spreken met Floor van der Steen, mede-oprichter van Max’s Organic Mints.

Hallo Floor. Wat zijn Max’s Organic Mints?

Max’s Mints zijn Nederlands’ eerste mints waarmee je aan je frisse smaak ook een frisse nasmaak overhoudt. Verkrijgbaar in vier lekkere en onderscheidende smaken - menthol, lemon, berry en coffee - zijn de mints een beetje beter voor jezelf én voor de wereld. Max’s Mints worden gemaakt op basis van biologische suikers en natuurlijke smaakmakers, en zijn daarnaast vegan, gluten- en allergenenvrij, eigenschappen die niet vanzelfsprekend zijn voor mints. De mints worden door een sociale werkplaats verpakt in de aantrekkelijke blikjes. Blik is overigens een van de weinige materialen die oneindig recyclebaar zijn zonder verlies van kwaliteit. Maximaal duurzaam dus. Al met al echte Mints on a Mission!

Waarom zijn jullie Max’s Organic Mints begonnen?

Begin vorig jaar hebben mijn vader en ik Max’s Mints op de markt gebracht omdat wij ervan overtuigd zijn dat het hard nodig is dat er meer producten op de markt komen die leuk, lekker én goed zijn. Te vaak zien wij dat producten voldoen producten aan maar 1 of 2 van deze voorwaarden en er daarom niet in slagen consumenten te verleiden om duurzamer en gezonder te gaan consumeren. Wij willen hier graag verandering in brengen, te beginnen in het mintschap!

Hoe en waar is Max’s Organic Mints gevestigd?

Het kantoor van Max’s Mints is te vinden in ondernemersterminal De Bakke-Rij in Haarlem. Vanuit hier werken wij hard om wij zoveel mogelijk mensen aan een frisse (na)smaak te helpen. 

Van wie is Max’s Organic Mints?

Max’s Mints zijn opgericht door de vader en zus van Max. Mijn vader heeft een achtergrond in de zoetwarenindustrie en mijn achtergrond zit in de retail. Duurzaamheid leek ons de perfecte match om op een aantrekkelijke manier duurzame producten in de markt te zetten. Mints waren een voor de hand liggende keuze om mee te starten, om dat hier nog geen goede alternatieven voor de reguliere producten te vinden was. Om de mints naar mijn broer Max te vernoemen was een leuke manier om het familiekarakter van het merk te versterken.

Hoe is Max’s Organic Mints gefinancierd?

Max’s Mints wordt gefinancierd vanuit het privévermogen van de oprichters en natuurlijk vanuit de omzet.

Wie zijn jullie klanten?

Max’s Mints is er voor iedereen die van een frisse smaak en een frisse nasmaak houdt. Dit betekent dat Max’s Mints zich niet alléén tot bewuste consumenten richt, maar beschikbaar wil zijn voor iedereen die graag een frisse smaak meeneemt in de auto, in zijn tas of naar kantoor. Zo is Max’s Mints nu verkrijgbaar in EkoPlaza, maar ook in de Bijenkorf, bij de horecagelegenheden van Anne&Max en de bedrijfskantines van WeCanteen.

Waarin onderscheidt Max’s Organic Mints zich?

Max’s Mints is de enige mint die "goed" (biologisch, 100% natuurlijk, duurzaam verpakt, vegan en allergenenvri) weet te combineren met "lekker" én "leuk". Een frisse mint die aantrekkelijk is voor een breed publiek!

Wat hebben jullie nodig om te kunnen groeien?

Tijd en vertrouwen. Hiermee bedoel ik tijd van ons, want als je zó in je product gelooft als dat wij dat doen, en de tijd neemt om dit aan de mensen om je heen te laten zien dan geloof ik dat je hen hierin mee moet kunnen krijgen. Wat wij van deze anderen dan vragen is vertrouwen! Vertrouwen van winkels om ons product een podium te geven en van consumenten om te proeven hoe lekker Max’s Mints wel niet is.

Wat zijn de (internationale) ambities?

In februari hebben wij Max’s Mints voor het eerst internationaal gepresenteerd op de BioFach, ’s werelds grootste biologische beurs. Hier heeft Max’s Mints de award voor Best New Product in de categorie zoetwaren en snacks in ontvangst mogen nemen, een enorme eer én superstart voor onze internationale ambities! Op korte termijn verwachten wij Max’s Mints te lanceren op zowel de Duitse als de Scandinavische markt. Op basis van de ervaringen die we hier opdoen zijn we van plan om de komende jaren ook de rest van de Europese markt te veroveren met onze Mints on a Mission.

Wat gaat Max’s Organic Mints in 2018 neerzetten?

In 2018 gaan wij ervoor zorgen dat Max’s Mints breed beschikbaar wordt voor iedereen die op zoek is naar een frisse smaak en frisse nasmaak, van horecagelegenheid tot sportkantine en van station tot cadeauwinkel. Daarnaast zullen we de eerste stappen zetten richting onze internationale ambities. Een spannend jaar dus! 

www.maxsmints.com

 

Heb jij een startup en wil je meedoen met onze startupcompetitie? Meld je dan aan!

Word lid van de LinkedIn-groep Dutch Startup Network.

Lees ook:

 

Sponsors.
  • `
  • `
  • `
  • `
  • `
  • `


Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie