[Startups] Herbert ten Have over Viedit
11-06-2015 11:48:00 Door: | Hits: 6480 | Tags:

Op het platform Viedit, met 2.000 filmmakers, kan iedereen zijn of haar film laten bewerken door een goede, betaalbare freelancer. Vandaag spreken we Herbert ten Have, oprichter van Viedit.

Wat is Viedit?

Viedit is een platform waar bedrijven en consumenten hun filmmateriaal kunnen laten bewerken door ervaren filmmakers. Daarnaast is het ook mogelijk om rechtstreeks met animatoren en cameramannen te werken, waardoor iedereen eenvoudig een professionele film kan laten produceren.

Hoe en waar is Viedit gevestigd?

Viedit bevindt zich in het historisch havengebied van het eiland Dordrecht met uitzicht op het drierivierenpunt, Papendrecht en Zwijndrecht. Het is een oud pand waar in 1600 ‘brouwerie vant Houffijsser’ gevestigd zat.

Van wie is Viedit?

Van Ricardo en Reginald Sam-Sin, Cor van Winkoop, Béla Zsigmond en mij. We voeren momenteel gesprekken met een extra aandeelhouder.

Hoe is Viedit gefinancierd?

Vooralsnog volledig uit eigen middelen. Door een lean approach toe te passen hebben we lage kosten en zijn we in staat voor Viedit de beste keuzes te maken. Inmiddels draagt ook de fee van de projecten, tussen de 5 en 15%, bij aan de financiering.

Wie zijn jullie klanten?

We richten ons voornamelijk op het midden- en klein bedrijf dat rechtstreeks wil samenwerken met de meest geschikte freelance cameramannen en animatoren. Ook groeit het aantal particulieren dat vooral zelfgemaakte opnames professioneel wil laten monteren tot een korte, boeiende film.

Wat kan Viedit dat andere platformen niet kunnen?

Viedit garandeert dat alle films op de portfolio’s daadwerkelijk van de filmmaker zijn. Alle video’s zijn ingedeeld op genres en mood, en krijgen een beoordeling. Zo stelt Viedit de filmmaker en z’n werk centraal, en worden de beste matches gemaakt op basis van onder andere smaak, expertises en creativiteit.

Daarmee voorkomen we prijsdruk. We maken het zo voor velen toegankelijk om met professionals te werken. Doordat Viedit fungeert als intermediair en de betalingen ook via Viedit lopen, is de klant gegarandeerd van een goed resultaat en hoeft de filmmaker zich geen zorgen te maken over betaling.

Wat heeft Viedit nodig om te kunnen groeien?

We zoeken regelmatig nieuwe collega’s; Ruby on Rails, front-end developers en vooral growthhackers. Uiteraard hebben we veel internationale bekendheid nodig. Ook partnerships met één of enkele mediapartners zouden de groei enorm kunnen versnellen.

Wat gaat Viedit in 2015 neerzetten?

We blijven fors investeren in een nog betere gebruikerservaring. Dit jaar zijn ook de eerste contacten gelegd voor strategische allianties met multinationals. Dat zijn onder andere camerafabrikanten, maar ook A-merken die middels videomontage vouchers kwalitatieve films kunnen verkrijgen van hun enthousiaste klanten, kortom User Generated Videos.

Wat zijn de ambities van Viedit?

Viedit heeft vooral internationale gebruikers. De 2.000 filmmakers zitten verspreid over 89 landen en kunnen lokaal video opnames/producties verzorgen, maar ook films in vele talen monteren. Daarmee biedt het platform al een unieke 24/7 meertalige video edit service. Onze ambitie is dat iedereen wereldwijd een geschikte cameraman of editor in de buurt heeft, waarmee hij of zij makkelijk kan samenwerken zonder zelf enige filmkennis te hebben.

www.viedit.com

 

Nederlands MediaNetwerk doet een serie interviews met startups.

Volg de Dutch Startup Awards op Twitter @NLStartupAwards
Word lid van de LinkedIn Groep Dutch Startup Awards

Ben jij een startup en wil jij ook een interview in deze serie,
 stuur dan een email naar Dewi Smeenk: dewi@nederlandsmedianetwerk.nl

Klik hier voor een overzicht van alle startup interviews in deze serie

 

 Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

 Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

 Vacatures in media- en marketingcommunicatie