[Startups] Jeroen Offerijns over 42 Education
03-03-2015 11:19:00 Door: | Hits: 7864 | Tags:

In de aanloop naar het Cross Media Congres doet het Nederlands MediaNetwerk een serie interviews met Startups. Vandaag spreken we Jeroen Offerijns, oprichter van 42 Education. 

Wat is 42 Education?

42 Education is bezig een platform te maken voor leermiddelen in het basisonderwijs, op maat gemaakt door leraren, gepersonaliseerd voor leerlingen. We zijn bezig met samenwerkingen met andere partijen, zoals game-ontwikkelaars, tv-producers en meer, om deze leermiddelen te verspreiden.

Een kind zet bijvoorbeeld ’s ochtends de televisie aan en kijkt een educatief filmpje over woorden met de letter E. Op school gaat hij daarna oefenen op zijn iPad met verschillende opdrachten om woorden hiermee te vormen en de letter te schrijven. Na school zet hij zijn Google Glass bril op en speelt een virtual reality spel met de letter E erin verwerkt. En ’s avonds pakt hij zijn e-reader erbij en leest nog een kort verhaal.

Dit alles kan aan elkaar gekoppeld worden door ons platform, waardoor kinderen via verschillende media kunnen leren, zonder dat ze het zich realiseren.

Waarom ben je 42 Education begonnen?

Voor 42 Education werkte ik voor een andere startup, ook in het onderwijs. Hierbij viel het mij op dat er al veel apps in het onderwijs apps, maar er totaal geen samenwerking is. De apps die kinderen op school gebruiken, vaak ontwikkeld door de onderwijsuitgevers, sluiten niet aan op de apps die kinderen thuis gebruiken, een sterk groeiende markt.

Dit zorgt ervoor dat kinderen constant met andere onderwerpen bezig zijn en niet aaneengesloten leren, waardoor leerresultaten via digitale leermiddelen tegenvallen. Hier willen wij dan ook een verandering in brengen, door de apps aan elkaar te sluiten en cross media learning mogelijk te maken.

Hoe en waar is 42 Education gevestigd?

Je kan ons vinden in elk café waar goede koffie wordt geserveerd. Wij zijn wel op zoek naar een vaste locatie, maar dan wellicht in één van de vele co-working spaces die Amsterdam rijk is.

Van wie is 42 Education

Op dit moment is 42 Education volledig in handen van de oprichters, namelijk ik, Tobias Rijken en Thomas Meijers.

Hoe is 42 Education gefinancierd?

We zijn tot nu toe volledig bootstrapped, dus zonder externe financiering door gekomen. Wel hebben wij hierin hulp gehad van vrienden en familie en een beetje van de studiefinanciering vanuit de overheid. Binnenkort willen we wel op zoek gaan naar investeerders om de ontwikkeling en uitrol te versnellen.

Wie zijn jullie klanten?

We bieden onze webapplicaties gratis aan docenten aan, zodat zij het kunnen uitproberen. Als zij er enthousiast over zijn, kunnen scholen of groepen van scholen het kopen voor op basis van een jaarlijke licentie. Om volledige cross media learning mogelijk te maken, willen we het uiteindelijk ook gaan aanbieden aan ouders, maar dat is nog een vervolg stap voor nu.

Wat kan 42 Education dat andere bedrijven niet kunnen?

Doordat we een jonge startup zijn, kunnen we in korte tijd grote stappen maken. We brengen zo snel mogelijk een eerste versie uit, testen dit met onze doelgroep en itereren. Dit in tegenstelling tot veel onderwijs ontwikkelaars, die een lange tijd intern ontwikkelen en het pas laat uitbrengen.

Daarnaast zijn wij algoritmes aan het ontwikkelen om de leerpaden binnen onze apps te verbeteren voor individuele kinderen. Dit zorgt ervoor dat er verregaande personalisatie wordt toegepast, zodat er rekening wordt gehouden met het individuele leerprofiel, voorkeuren en interesses.

Wat heeft 42 Education nodig om te kunnen groeien?

Wij hebben nu een duidelijke focus op leraren die software in de les gebruiken en hierbij inzien dat het beter kan als alles op elkaar aansluit. Om dit proces te kunnen versnellen, hebben wij een grote groep leraren nodig die deze ambitie heeft en met ons wilt ontwikkelen zodat het ook goed genoeg is om thuis te gebruiken voor de kinderen.

Wat gaat 42 Education in 2015 neerzetten?

Wij zullen binnenkort een versie lanceren waarmee leraren zelf lesmateriaal kunnen toevoegen, delen met collega’s of gebruiken van uitgevers. Dit zal dan ook in de gepersonaliseerde app voor de kinderen gepubliceerd worden.

Wat zijn de ambities van 42 Education?

Op dit moment zijn we eerst de technologie aan het testen in Nederland, maar onze producten hebben duidelijk internationale toepassingen. In Nederland zijn al redelijk veel onderwijs apps, maar in veel opkomende markten zoals Brazilie, Mexico, Kenia en India nog niet – ondanks dat dit gigantische doelgroepen zijn. Daarom willen al snel hier heengaan en zorgen dat kinderen in deze landen een kans krijgen op hoge kwaliteit, gepersonaliseerd onderwijs, gefaciliteerd door onze digitale apps.

42education.com

 

Nederlands MediaNetwerk doet een serie interviews met startups. De beste startups krijgen een uitnodiging om te komen spreken op het Cross Media Congres op 20 mei in het Compagnietheater in Amsterdam.

Volg de Dutch Startup Awards op Twitter: @NLStartupAwards
Word lid van de LinkedIn Groep Dutch Startup Awards

Ben jij een startup en wil jij ook een interview in deze serie, meld je dan aan!


Eerder publiceercen wij in deze serie:

 
Cross Media Congres & Awards worden gesponsord door: