[Startups] Mariska van der Velde over Signus Inflatables
21-07-2015 12:46:00 Door: | Hits: 3560 | Tags:

De Nederlandse startup Signus Inflatables boekt internationale successen met haar innovatie ter versterking van eventmarketing en sponsoring. Het opblaasbare merkpaviljoen, Signus One, wordt inmiddels in zes landen verkocht. Wij spreken mede-oprichter Mariska van der Velde.

Wat is Signus Inflatables? 

Signus Inflatables is gespecialiseerd in de ontwikkeling van opblaasbare structuren en producten voor de marketing- en evenementenbranche. Onze designs worden door organisaties en sponsoren ingezet om zichtbaarheid op events te creëren. Het organische design, de opblaasbare elementen en de optie voor full colour bedrukking zijn kenmerkend voor onze producten. Het merkpaviljoen Signus One is ons eerste product en direct ook een succes. De innovatie op gebied van eventmarketing wordt momenteel internationaal opgemerkt en verkocht.

Waarom ben je Signus Inflatables begonnen? 

Onze product engineer Roland Verheul is van huis uit kite designer. Voor verschillende innovatie projecten, sporters en liefhebbers ontwerpt hij custom vliegers. De innovatieve technieken en materialen inspireerden hem om ook andere producten en structuren te ontwerpen. Toen het eerste ontwerp voor een soort van overkapping een feit was, zette hij samen met vier andere ondernemers Signus Inflatables op om van het ontwerp een succesvol product te maken. De uiteenlopende disciplines die samenkwamen, maakten de Signus One tot wat het nu is. De samenwerking bleek op alle flanken een succes.

 

We zijn vanaf het begin erg enthousiast over de technieken en materialen die we gebruiken. We kunnen lichte stevige producten maken die gemakkelijk in gebruik zijn en er ook nog eens mooi uitzien. Daarnaast is het design en de mogelijkheden voor het customizen een enorme vooruitgang op het huidige aanbod. De technieken zijn op allerlei andere soorten producten toepasbaar. De Signus One is dus nog maar het begin van een reeks opvallende producten en innovaties van Signus Inflatables.

Hoe en waar is Signus Inflatables gevestigd?  

Signus Inflatables is gevestigd in Lokaal 33 in Den Haag. Lokaal 33 is een gedeelde werkplek voor zelfstandigen. We delen een grote studio met zo’n twintig andere gedreven ondernemers en makers. De oorsprong van Signus Inflatables ligt op deze inspirerende plek. Doordat er allerlei verschillende disciplines gevestigd zijn, ontstaan er nieuwe kansen en inspirerende samenwerkingen. Je kan wel spreken van een broedplaats voor innovatie en new business. 

Van wie is Signus Inflatables? 

De aandelen zijn verdeeld onder de vijf oprichters van Signus Inflatables: Roland Verheul, Remko van Buren, Ruud Peper, David Bender en ik. 

Hoe is Signus Inflatables gefinancierd?

Signus is gestart met beperkte investeringen in geld van de oprichters. Momenteel wordt er vooral veel tijd geïnvesteerd. Met het huidige groeitempo vraagt de productie echter wel om voorfinanciering. Wellicht dat we in de nabije toekomst op zoek zullen moeten naar werkkapitaal.

Wat kan Signus Inflatables dat andere bedrijven niet kunnen?

Signus Inflatables is een samenwerking van vijf totaal verschillende disciplines die allemaal over een goede dosis energie, creativiteit, kennis en ondernemerschap beschikken. Voor onze producten betekent dit dat er een goede balans tussen design, commercie en usability ontstaat. We weten waar de behoefte van de markt ligt en we weten hoe we dit kunnen verpakken in gebruiksvriendelijke esthetisch verantwoorde producten. We doen waar onze passie ligt en we doen het met heel veel plezier. 

Wat heeft Signus Inflatables nodig om te kunnen groeien?

We zijn nog geen twaalf maanden geleden begonnen met ons bedrijf. We hadden nooit durven dromen dat we in zo’n korte tijd zo snel zouden groeien. Voornamelijk de productie vraagt nu om financiering. Het in grote hoeveelheden inkopen van materialen zal er voor zorgen dat we in de toekomst meer en sneller kunnen gaan produceren. Daarnaast vrezen we dat ons kantoor en opslag op korte termijn om meer ruimte zal vragen. De groei zit er dus lekker in.

Wat gaat Signus Inflatables in 2015 neerzetten?

We richten ons nu voornamelijk op productontwikkeling. We willen nog veel meer mooie producten en accessoires maken die allemaal tot in detail passen bij het merk Signus. Aankomend jaar zullen we ook met een compactere versie van het Signus paviljoen komen.

www.signusinflatables.com

Lees ook: Nederlandse startup Signus Inflatables boekt internationaal succes

 

Nederlands MediaNetwerk doet een serie interviews met startups.

Volg de Dutch Startup Awards op Twitter @NLStartupAwards
Word lid van de LinkedIn Groep Dutch Startup Awards

Ben jij een startup en wil jij ook een interview in deze serie,
 stuur dan een email naar Dewi Smeenk: dewi@nederlandsmedianetwerk.nl

Klik hier voor een overzicht van alle startup interviews in deze serie

 

 

 Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

 Word lid van de Nederlands MediaNieuws Groep op LinkedIn

 Vacatures in media- en marketingcommunicatie