[Startups] Reza Sardeha over Undeveloped
24-03-2015 13:18:00 Door: | Hits: 6817 | Tags:

In de aanloop naar het Cross Media Congres doet het Nederlands MediaNetwerk een serie interviews met Startups. Vandaag spreken we Reza Sardeha, oprichter van Undeveloped. 

Wat is Undeveloped? 

Undeveloped is de eerste marktplaats voor domeinnamen dat zowel kopers als verkopers van domeinnamen in staat stelt op een transparante, open en veilige manier zaken te doen.

Met meer dan 271 miljoen geregistreerde domeinen is het online landschap een grote, gefragmenteerde jungle geworden. Wij willen structuur aanbrengen in het landschap en een faciliterend platform zijn waar vraag en aanbod nader tot elkaar kunnen komen. 

Waarom ben je Undeveloped begonnen? 

Voornamelijk uit de frustraties van de oprichters met de huidige actoren in de markt. Het vinden van een goede naam voor je nieuwe onderneming of project is een onmogelijke zaak geworden. Heb je uiteindelijk met moeite de perfecte domeinnaam gevonden, dan kom je in een zeer pijnlijke proces van onderhandelingen, slechte communicatiemogelijkheden en een erg langdurige escrow procedure. Daarnaast is het verkopen van een domeinnaam ook te ingewikkeld. Dit willen we met Undeveloped aanpakken.

Hoe en waar is Undeveloped gevestigd? 

Undeveloped is momenteel gevestigd op de Damrak 83 en Herengracht 182 – Rockstart - te Amsterdam.

Van wie is Undeveloped?

Ikzelf, Ali Sardeha en Dominic Matheron zijn de oprichters van Undeveloped. 

Hoe is Undeveloped gefinancierd?

Undeveloped is volledig bootstrapped en zelfvoorzienend. Dit levert vooral in de eerste jaren van een startup veel voordelen op, omdat je maand op maand moet groeien en aan je businessmodel moet denken. 

Wie zijn jullie klanten?

Als marktplaats brengen wij zowel kopers als verkopers van domeinen in contact met elkaar. Wij zien daarom beide partijen als onze klanten.

Kopers op onze marktplaats zijn over het algemeen ambitieuze nieuwe ondernemers die op zoek zijn naar de perfecte naam voor hun project of bedrijf. Verkopers zijn grote of kleine domeinnaamhouders die hun domeinen actief willen verkopen aan eindgebruikers, omdat ze geen plannen meer hebben voor hun domeinnamen. 

Wat kan Undeveloped dat andere bedrijven niet kunnen?

Wat Undeveloped heel erg goed doet, is de aankoop en verkoop van een domeinnaam net zo eenvoudig te maken als de aankoop of verkoop van een tweedehandse bank op Marktplaats.nl. Praktisch iedereen kan eenvoudig een domeinnaam kopen of verkopen op onze marktplaats.

Wat heeft Undeveloped nodig om te kunnen groeien?

Veel van de processen omtrent de aankoop en verkoop van een domeinnaam zijn vrij technisch. We willen die technische barrière weghalen door het hele proces van begin tot eind te automatiseren. Om dat te realiseren hebben wij aanzienlijk meer mankracht nodig om onze productontwikkeling op te schroeven. Dus in principe moeten we de schaalbaarheid van Undeveloped bevorderen om exponentiële groei mogelijk te maken.

Wat gaat Undeveloped in 2015 neerzetten?

2015 is het make or break-jaar voor ons. We gaan alles op alles zetten om nog sneller te groeien en de huidige markt op te schudden. De oude gewoontes en slechte praktijken willen we uit de wereld hebben geholpen. Dit willen we onder andere doen door een index te creëren die iedereen kan raadplegen bij twijfel over de waarde van een domeinnaam. 

Wat zijn de ambities van Undeveloped?

Undeveloped is mislukt als we over 2 à 3 jaar niet marktleider zijn in meer dan 100 landen. Zowel het probleem als de oplossing die wij leveren zijn universeel. Daarom zijn we deze maand begonnen onze internationale uitbreiding te plannen.

www.undeveloped.nl

 

Nederlands MediaNetwerk doet een serie interviews met startups. De beste startups krijgen een uitnodiging om te komen spreken op het Cross Media Congres op 20 mei in het Compagnietheater in Amsterdam.

Volg de Dutch Startup Awards op Twitter: @NLStartupAwards
Word lid van de LinkedIn Groep Dutch Startup Awards

Ben jij een startup en wil jij ook een interview in deze serie, meld je dan aan!

 

Eerder publiceerden wij in deze serie:

Danny Tournier over Beyond Outdoor
Lars van Wieren over Starred

Philipp Benkler over Testbirds
Bert Jan ten Kate over Massarius
Robert Kosse over Move4Mobile
Robert den Hollander over eBookingServices
Nikky Hofland over Swipe & Shop
Kees Pijnappels over JournalistenJob
Esmée Pater over Jobsome
Jan-Pieter Kroezen over Tricktrack
Sander Dullaart over Social Shop
Bas Kohnke over Impraise
Tim de Kraker over Bardigo
Daan Reijnders over Instant Magazine
Rutger Teunissen over 24sessions
Simone Babeliowsky over Vrije Ouders
Ab Talmon over StoryMail
Jeroen Offerijns over 42 Education
Oscar den Ouden over Merktroubadour
David Vermeulen over The Inner Circle
Cristian Vorstius Kruijff over Artishock
Floyd Sijmons en Hidde Rensink over Helpling
Maurice Kroon over Yippie!
Guy van der Reijden over Clean Meals
Cees Franke over zMerce
Patrick van Hooy over Value Zipper
Margareth-Ann de Ruiter over Box of Brains
Didier Kick over Fair Share
Bart Brouwers over e52
Karin Muller over The Good Family
Jelle Rood en Jacco Rijsbergen over Jelco's
Bart Rietjens over Gonect 

 

Cross Media Congres & Awards worden gesponsord door: