[Startup Competitie] Richard Otto en Sebastian Plasschaert over XS2RADIO
13-02-2020 15:10:00 Door: Saskia van Weert | Hits: 1267 | Tags:

Nederlands MediaNetwerk maakt een interviewserie met startups in het kader van onze Startup Competitie. De beste startups krijgen een uitnodiging om te komen spreken op het Cross Media Congres 2020 op 15 april in Amsterdam. We spreken met Richard Otto en Sebastian Plasschaert van XS2RADIO.

Wat is XS2RADIO?

XS2RADIO is een geavanceerd platform waarin RSS-newsfeeds van nieuwssites met nieuws, lifestyle, vakmedia enzovoort worden omgezet in radiostations, door samenvoeging van hoogwaardige en menselijke text2speech, audiovormgeving in radiostijl en de optie om andere audiocontent, zoals jingles, muziek, podcasts, radiocommercials middels een ad-exchange toe te voegen. Het unieke platform combineert high end radiotechnologieën, kunstmatige intelligentie en machine learning en wordt nog volop doorontwikkeld. Gebruikersgegevens worden veilig opgeslagen in het XS2RADIO-platform. Met deze gebruiksgegevens kan XS2Radio in de toekomst ultieme relevantie bieden, waaronder gepersonaliseerd nieuws, weersvoorspellingen, aandelenkoersinformatie, verkeersinformatie en commercials, die volledig worden getarget op besproken onderwerp of het gebruik en interesse van de luisteraars. De XS2RADIO-tool is beschikbaar in meer dan dertig talen en kan daarom wereldwijd worden gebruikt.

Van wie is het bedrijf?

XS2RADIO is opgericht door media- en marketing-ondernemers Richard Otto en Sebastian Plasschaert. Radio-icoon en media-ondernemer Erik de Zwart is ook bij dit nieuwe project betrokken.

Waarom zijn jullie XS2RADIO begonnen?

Vorig jaar spraken we met een internationale partij, die de Nederlandse radiomarkt wilde betreden. Gezamenlijk kwamen we tot de conclusie dat de Nederlandse radiomarkt potdicht zit. In het jaar dat radio precies honderd jaar bestond, vond Richard dat er bar weinig innovatie binnen radio gaande is. Op podcasts na, maar dat fenomeen is ook alweer meer dan vijftien jaar oud. Samen met de technische achtergrond van Sebastian werd het geavanceerde XS2RADIO-platform bedacht en ontwikkeld.

Hoe en waar is XS2RADIO gevestigd?

We hebben een nieuw kantoor midden in het hart van de mediastad Hilversum. Hilversum ademt media en weet traditionele en nieuwe media met elkaar te verenigen.

Hoe is het bedrijf gefinancierd?

We hebben tot op heden onze activiteiten geheel zelf gefinancierd. Voor verdergaande ontwikkeling en buitenlandse expansie staan wij open voor een investeerder en partner.

Wat kan XS2RADIO dat andere bedrijven in de branche niet kunnen?

We zijn de enige partij, die voor uitgevers real-time bestaande content automatisch om kunnen zetten radio.

Wat willen klanten van XS2RADIO?

Klanten kunnen hun doelgroep op nieuwe momenten bereiken. Daarnaast kunnen uitgevers hiermee nieuwe verdienmodellen opzetten en aanspraak maken op het audiobudget bij mediabureaus en adverteerders.

Wat heeft XS2RADIO nodig om te kunnen groeien?

We zijn vandaag gelanceerd en zijn al gesprek met diverse uitgevers. Voor verdere doorontwikkeling van techniek en internationale uitrol hebben wij een financiële injectie nodig.

Wat zijn de (internationale) ambities van XS2RADIO?

Ons platform is geschikt voor meer dan dertig talen. Onze ambitie is grenzeloos.  We willen dat iedereen zijn favoriete nieuwssite of -magazine te allen tijden kan beluisteren. 

Wat gaat XS2RADIO in 2020 neerzetten?

We willen als kleine startup kickstarten, maar dit jaar snel uitgroeien tot een volwaardig tech scale-up.

www.xs2radio.com

Lees ook:

 

Startup Competitie 2020: geef je op!

Op woensdag 15 april vindt het Cross Media Congres 2020 plaats in Amsterdam. Op dit congres spreken onder meer de 5 beste Nederlandse media- en marcom-startups van dit moment; zij zijn de winnaars van de Startup Competitie 2020. Ben of heb jij een startup in media en/of marcom? Je kunt je opgeven tot en met vrijdag 21 februari 2020!

Meld je hier aan!

 

Sponsors.
  • `
  • `
  • `
  • `
  • `
  • `
  • `
  • `
  • `