[Startups] Robert Kosse over Move4Mobile
17-03-2015 10:51:00 Door: | Hits: 9456 | Tags:

In de aanloop naar het Cross Media Congres doet het Nederlands MediaNetwerk een serie interviews met Startups. Vandaag spreken we Robert Kosse, oprichter van Move4Mobile. 

Wat is Move4Mobile?

Move4Mobile is een bureau dat gespecialiseerd is in het ontwikkelen van mobiele oplossingen. Daarbij moet in de meest brede zin naar deze oplossingen gekeken worden, omdat we niet alleen SmartPhone apps ontwikkelen maar ook apps die draaien op Google Glass, Smartwatches en gebruik maken van bijvoorbeeld  iBeacon oplossingen. Tevens verzorgen we een naadloze integratie met bestaande of nieuw te ontwikkelen back-end systemen. Dit alles doen we voor het grootste deel voor onze klanten.

Waarom ben je Move4Mobile begonnen?

Ik was al vele jaren werkzaam in de telecom hoek en de laatste 4 jaar werkte ik bij een grote app bouwer. Daar werd gebruik gemaakt van een platformoplossing, waardoor veel klanten niet op de juiste manier bediend konden worden. Dat ging mij - en enkele collega’s - steeds meer tegen staan. Uiteindelijk werd de situatie zo vervelend bij mijn oude werkgever dat ik er klaar mee was. Ik wilde weer plezier hebben in mijn werk en hele mooie oplossing realiseren. Dat is tevens de basis waarmee we van start gegaan zijn. Mooie, creatieve en innovatieve oplossingen voor onze klanten ontwikkelen en dit alles vanuit een transparante visie, waardoor de klant uiteindelijk echt krijgt wat hij wil!

Hoe en waar is Move4Mobile gevestigd?

Wij zitten met ons kantoor in het oude gemeentehuis van Gramsbergen. Dit is een bedrijfsverzamelgebouw waar we aanvankelijk als kleinste huurder gestart zijn, maar ondertussen de grootste huurder zijn.

Van wie is Move4Mobile?

De aandelen zijn verdeeld onder de vier oprichters en 1 externe aandeelhouder, Extendas.

Hoe is Move4Mobile gefinancierd?

We zijn met eigen geld van start gegaan. Dit was puur inleg voor het starten van een BV, zo’n 18.000 euro en een stukje werkgarantie vanuit onze externe aandeelhouder. We zijn geen leningen en dergelijke aangegaan. Verder hebben we het bedrijf puur opgebouwd uit het geld dat we verdiend hebben.

Wie zijn jullie klanten?

We werken ondertussen voor grote en kleine klanten in binnen- en buitenland. Enkele bekende namen zijn: Rabobank Nederland, USG People, Lekkerland, Primagaz, MyOrder, ProRail, Thales, ODS2, Ministerie van defensie, Heuver Bandengroothandel. Hier staan hele mooie namen bij, maar eigenlijk zijn we er veel trotser op dat onze klanten onze diensten gemiddeld met een 8,8 waarderen.

Wat kan Move4Mobile dat andere bedrijven niet kunnen?

Onze klanten waarderen ons omdat we een flexibele, transparante, innovatieve organisatie zijn die in staat is om snel te schakelen. We hebben veel kennis en ervaring op het gebied van mobiele oplossingen en zijn in staat om dat op een overtuigende manier in de markt te zetten. Met onze visie om het werk in Nederland uit te voeren en de klant de waarheid te vertellen zijn we in staat om ons te onderscheiden in onze markt.

Wat heeft Move4Mobile nodig om te kunnen groeien?

We zijn momenteel hard op zoek naar nieuwe collega’s. Dat is op dit moment mijn grootste zorg. We hebben veel aanvragen van bestaande en nieuwe klanten en de projecten worden groter. Dat kunnen we alleen goed invullen als we als organisatie in staat zijn om door te groeien.

Wat gaat Move4Mobile in 2015 neerzetten?

We willen onze omzet dit jaar, wederom, verdubbelen ten opzichte van 2014. Daarnaast willen we een groot aantal nieuwe aansprekende klanten aan ons zien te binden, maar vooral ook onze bestaande klanten op hetzelfde niveau blijven bedienen. Ik hoop dat we voldoende nieuwe collega’s kunnen vinden - 6 in 2015, maar gelukkig hebben we er al 2 die per april starten - zodat we deze ambitie kunnen waarmaken. We zijn tevens bezig met het openen van een extra kantoor in Zwolle, dit hopen we rond de zomer afgerond te hebben. Als laatste hebben we een aantal internationale aanvragen lopen welke we erg graag zouden willen gaan bedienen.

Wat zijn de ambities van Move4Mobile?

Onze focus ligt voorlopig op Nederland. We willen hier het meest toonaangevende mobiele bureau van Nederland worden. Dit kan alleen door te groeien met goede mensen die in staat zijn om onze visie en cultuur uit te dragen en deze ambitie delen.  Internationaal doen we al mee - klanten in Frankrijk, België, Brazilië -  en zullen we de kansen die voorbij komen ook oppakken. Af en toe kijken we al met een schuin oog naar Duitsland, maar op dit moment hebben we de handen vol aan Nederland. Daar moet de focus liggen en de organisatie moet er eerst echt klaar voor zijn alvorens we structureel naar het buitenland gaan.

www.move4mobile.com

 

Nederlands MediaNetwerk doet een serie interviews met startups. De beste startups krijgen een uitnodiging om te komen spreken op het Cross Media Congres op 20 mei in het Compagnietheater in Amsterdam.

Volg de Dutch Startup Awards op Twitter: @NLStartupAwards
Word lid van de LinkedIn Groep Dutch Startup Awards

Ben jij een startup en wil jij ook een interview in deze serie, meld je dan aan!

 

Eerder publiceercen wij in deze serie:

Robert den Hollander over eBookingServices
Nikky Hofland over Swipe & Shop

Kees Pijnappels over JournalistenJob

Esmée Pater over Jobsome
Jan-Pieter Kroezen over Tricktrack
Sander Dullaart over Social Shop
Bas Kohnke over Impraise
Tim de Kraker over Bardigo
Daan Reijnders over Instant Magazine
Rutger Teunissen over 24sessions
Simone Babeliowsky over Vrije Ouders
Ab Talmon over StoryMail
Jeroen Offerijns over 42 Education
Oscar den Ouden over Merktroubadour
David Vermeulen over The Inner Circle
Cristian Vorstius Kruijff over Artishock
Floyd Sijmons en Hidde Rensink over Helpling
Maurice Kroon over Yippie!
Guy van der Reijden over Clean Meals
Cees Franke over zMerce
Patrick van Hooy over Value Zipper
Margareth-Ann de Ruiter over Box of Brains
Didier Kick over Fair Share
Bart Brouwers over e52
Karin Muller over The Good Family
Jelle Rood en Jacco Rijsbergen over Jelco's
Bart Rietjens over Gonect 

 

Cross Media Congres & Awards worden gesponsord door: