[Startups] Sander Martinec over Smart2IT
31-08-2015 16:06:00 Door: | Hits: 2551 | Tags:

De Nederlandse startup Smart2IT uit het Overijsselse Hengelo heeft een laagdrempelig en gebruiksvriendelijk Virtual Reality platform ontwikkeld: Smart2VR. Wij spreken de oprichter Sander Martinec.

Wat is Smart2IT? En wat is Smart2VR?

Smart2IT is een softwarebedrijf dat in juni 2014 opgericht is en gevestigd in Hengelo. Wij bouwen softwareproducten voor de computer, tablet en mobiele telefoon waarbij sinds kort toepassingen voor Virtual Reality headsets een belangrijk onderdeel zijn worden. Om in de vraag van de markt te voorzien, hebben wij een selfservice Virtual Reality platform ontwikkeld: Smart2VR. Met dit platform kunnen organisaties eenvoudig, snel en goedkoop gepersonaliseerde Virtuele Reality apps maken en beheren. Zonder dat er technische kennis nodig is!

Onze klanten bevinden zich met name in de bouw- en vastgoedsector. Met onze producten kunnen klanten zorgen voor een optimale woning- en wijkbeleving. Zo worden de PlanDesigner voor 3D gebiedsplanning en 3D configuratie van nieuwbouw woningen ingezet. Ook biedt Smart2IT met KenUwWoning.nl op maat gemaakte kopersbegeleiding en met KenUwVastgoed.nl een oplossing voor vastgoedbeheer in de cloud.

Hoe en waar is Smart2IT gevestigd? 

Smart2IT is gevestigd in Hengelo en onlangs hebben wij aan de andere kant van de Atlantische oceaan in de USA in Palm Beach een verkoopkantoor geopend. Wij hebben dit verkoopkantoor in de USA geopend, omdat wij door diverse ondernemingen in de USA voor ons Smart2VR platform benaderd zijn. Met een verkoopkantoor in de USA zijn wij beter én sneller in staat ons product aan te bieden. Verder past deze uitbreiding goed in onze strategie en onze internationale ambitie om VR beschikbaar te maken voor een breed publiek tegen een lage prijs!

Van wie is Smart2IT? 

Smart2IT heb ik op 30 juni 2014 samen met mijn compagnon Gaston Smit (1973) opgericht. Wij zijn beiden voor 50% aandeelhouder van Smart2IT waarbij Gaston verantwoordelijk is voor alle technische aspecten en ik voor alle commerciële zaken het aanspreekpunt ben.

Gaston is sinds 1998 zelfstandig gevestigd Software Developer, Teamleader en Certified Scrum Master. Gaston is ingehuurd voor diverse projecten door vele organisaties zoals de ABN AMRO, NS, Rabobank, Belastingdienst en AkzoNobel. Ook is Gaston initiatiefnemer van de ICTspecialisten.nl en HuisKopenOfHuren.nl. Sinds begin jaren ’90 heeft Gaston ervaring opgedaan met Virtual Reality en twee keer Silicon Vally bezocht. Silicon Vally is hét centrum voor high tech innovatie.

Ik heb meerdere sales en accountmanagement functies vervuld en sinds 2008 meerdere ondernemingen opgericht in de ICT, bouw en vastgoedsector. Door mijn enthousiasme en creativiteit ben ik in staat om opdrachtgevers te overtuigen en mijn team van medewerkers te motiveren.

Hoe is Smart2IT gefinancierd?

Wij hebben met eigen middelen en mensen onze softwareproducten ontwikkeld en op basis van onze omzetgroei ons team uitgebreid. We moesten daarbij creatief zijn met weinig geld. Zo hebben we de eerste maanden vanuit huis gewerkt en hebben we de apparatuur, zoals computers gehuurd.

Wie zijn jullie klanten?

Onder onze klanten bevinden zich steeds meer de bekende organisaties. Voorbeelden van bouwbedrijven en projectontwikkelaars zijn Dura Vermeer, Volker Wessels, Van Wijnen en Nijhuis bouw. Maar ook zijn makelaars Snelder Zijlstra en Pandomo en architect IAA klant. Onze klanten zijn heel divers en komen niet alleen uit Nederland. 

Sportvloerenspecialist Sika, vastgoed projectontwikkelaar Drees & Sommer en het Deense visualisatiebureau Vismo zijn voorbeelden van onze internationale klanten.

Wat kan Smart2IT dat andere bedrijven en/of platformen niet kunnen?

Het team van Smart2IT heeft uitgebreide kennis en ervaring op het gebied van software-ontwikkeling, 3D en Virtual Reality. Deze combinatie van expertises is onderscheidend ten opzichte van andere software-ontwikkelaars. 

Voor wat betreft Virtual Reality waren wij in 2014 één van de eersten die mobiele VR-apps lanceerden, waarbij je met een smartphone en cardboard virtueel een huis of sporthal kunt beleven. Deze apps worden momenteel door meer dan 100.000 mensen gebruikt. Door vraag uit de markt is onlangs het Smart2VR platform ontwikkeld en gelanceerd. De toegevoegde waarde van Smart2VR is dat organisaties snel, goedkoop en eenvoudig - zonder enige ICT kennis - een eigen mobiele Virtual Reality app kunnen maken en beheren.

De app voor Apple en Android is volledig te personaliseren. Zo kunnen organisaties hun eigen logo en kleuren instellen. Daarnaast kan elke organisatie zijn eigen content uploaden naar het VR platform, van 360º fotografie tot eigen 3D ontwikkelde 360º visuals en artist impressies.

Een ander belangrijk uitgangpunt bij de ontwikkeling van het platform was dat de oplossing heel laagdrempelig moet zijn. Smart2VR wordt afgestemd op de intensiteit en het gebruik. Het is daardoor geschikt voor kleine, middelgrote en grote organisaties omdat het wordt afgenomen door middel van een abonnementensysteem.

Wat heeft Smart2IT nodig om te kunnen groeien?

Het afgelopen jaar hebben wij diverse softwareproducten ontwikkeld die door verschillende bedrijven afgenomen. Wij hebben nationale en internationale ambities om onze softwareoplossingen wereldwijd uit te rollen! Om dit doel te bereiken zijn wij op zoek naar partners en distributeurs van onze producten of mogelijk zelfs een samenwerking met een organisatie waarbij onze producten complementair zijn en zij reeds beschikt over een groot distributienetwerk. Verder blijven wij op zoek naar goede financieringsmogelijkheden om te kunnen groeien. We willen het development team uit breiden en meer marktbekendheid creëren. 

Wat gaat Smart2IT komend jaar neerzetten?

Dit jaar wil Smart2IT zowel nationaal als internationaal meer bekendheid krijgen. Ook willen we meer dan 150 nieuwe klanten verwelkomen die onze Virtual Reality apps inzetten. Een ander belangrijk speerpunt is om met het Smart2VR platform diverse branches te veroveren, zoals de toerisme-, recreatie, automotive en agrarische sector.  

Wat zijn de ambities van Smart2IT? 

Smart2IT wil wereldwijd een toonaangevende speler worden op het gebied van mobiele Virtual Reality. Om dit te realiseren willen we in meerdere landen actief worden. Naast ons verkoopkantoor in de USA hebben wij ook ambities om in Europa meer vestigingen en verkoopkantoren te openen. 

www.smart2it.nl
www.smart2vr.com
www.smart2vr.nl

Lees ook: 

Startup Smart2IT ontwikkelt Virtual Reality platform Smart2VR

Microsoft selecteert Smart2IT als 1e startup voor BizSpark Plus

 

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie