[Startups] Simon Huizinga over Software Vergelijken
21-05-2015 13:11:00 Door: | Hits: 5818 | Tags:

De startup Software Vergelijken biedt een eenvoudig overzicht met vergelijkingen van software, en dan met name software voor ondernemers. Wij spreken Simon Huizinga, online marketeer bij Software Vergelijken. 

Wat is Software Vergelijken? 

Software Vergelijken is een platform waar (startende) ondernemers geschikte oplossingen kunnen vinden. De zoektocht naar de juiste boekhoud- of webshopsoftware is vaak erg onoverzichtelijk. Software Vergelijken helpt je de beste software te vinden, vergelijken en reviewen. Zo kun je snel aan de slag met de software die het beste bij jou past.

Waarom zijn jullie Software Vergelijken begonnen? 

CEO Henk-Jan Kosse is begonnen met Software Vergelijken nadat hij er zelf achter kwam hoe moeilijk het is om een geschikt boekhoudpakket te vinden. Er bestond in 2012 nog geen enkele website waar een overzicht te vinden was en zo is hij op het idee gekomen.

In eerste instantie begon hij met de website boekhoudsoftware-vergelijken.nl. Toen dat begon te lopen is het in een serieuze bedrijfsvorm gegoten en zijn Michel, developer, en ikzelf, online marketeer, er bij gekomen. Inmiddels hebben we ook voor oplossingen op het gebied van facturatie, webshops, urenregistratie en CRM. 

Hoe en waar is Software Vergelijken gevestigd? 

Groningen! We zitten in een prachtig oud gebouw dat tegenwoordig ‘Het Paleis’ heet. We zitten randje centrum, met voor de mensen die bekend zijn in Groningen het Noorderplantsoen op steenworp afstand.

Van wie is Software Vergelijken?

De aandelen van Software Vergelijken BV zijn verdeeld over 2 beheer BV's. Die van CEO Henk-Jan Kosse en van een particuliere investeerder. 

Hoe is Software Vergelijken gefinancierd?

Het bedrijf is gefinancierd met vreemd vermogen (60%) en eigen kapitaal (40%). Na mee te hebben gedaan aan het i3event - een evenement voor Groningse startups - is het vreemde vermogen aangetrokken bij een stichting die jonge (online) ondernemingen in Noord-Nederland stimuleert. Het eigen vermogen is door de aandeelhouders ingebracht. Voor internationale uitbreiding kunnen we nieuw groeikapitaal goed gebruiken.

Wie zijn jullie klanten?

Enerzijds iedereen die op zoek is naar een geschikte software oplossing. Dat zijn er nogal wat. Anderzijds alle uitgevers van SaaS software die graag meer klanten willen bedienen. Dat willen de meeste serieuze partijen ook wel.

Wat kan Software Vergelijken dat andere bedrijven niet kunnen?

De hoeveelheid functionaliteiten waarop je kunt vergelijken is ongekend. Wij weten als geen ander koude bezoekers, warm af te leveren bij de geschikte oplossing. Daarnaast denken wij mee met de uitgever en zijn doelgroep zodat onze klik/lead percentages erg goed te noemen zijn.
 
Wat heeft Software Vergelijken nodig om te kunnen groeien?

Als platform hebben we meer bekendheid nodig. In de komende periode moeten we er voor zorgen dat iedereen die op zoek is naar geschikte software bij ons terecht komt. Mede door de beschikbare informatie, duidelijke vergelijking en sterke content maar ook door fans en terugkerende bezoekers.

Wat gaat Software Vergelijken in 2015 neerzetten?

Een mooie groei. Halverwege 2014 hebben we er voor gekozen om behalve boekhoudsoftware ook andere niches te behandelen. Inmiddels hebben we ook volwassen websites voor facturatie, urenregistratie, webshops en CRM oplossingen. Het is belangrijk om deze projecten goed neer te zetten voordat we verder gaan uitbreiden, maar dat zie ik eind 2015 wel gebeuren.

Wat zijn de ambities van Software Vergelijken?

Over neerzetten in 2015 gesproken: we hebben momenteel .de en .be in ontwikkeling, dus er zijn zeker internationale ambities en spannende zaken gaande!

 
 

Nederlands MediaNetwerk doet een serie interviews met startups.

Volg de Dutch Startup Awards op Twitter @NLStartupAwards
Word lid van de LinkedIn Groep Dutch Startup Awards

Ben jij een startup en wil jij ook een interview in deze serie,
 stuur dan een email naar Dewi Smeenk: dewi@nederlandsmedianetwerk.nl

Klik hier voor een overzicht van alle startup interviews in deze serie