[Startups] Willem Sodderland over Seamore
04-05-2015 10:19:00 Door: | Hits: 3230 | Tags:

Food startup Seamore brengt op dit moment I sea pasta op de markt: 100% zeewier dat lijkt op tagliatelle. Via een crowfunding campagne maakt oprichter Willem Sodderland het mogelijk om een in het wild groeiende zeegroente te bestellen. Het is daarmee de allereerste ‘crowdoogst’. Wij spreken hem.

Wat is Seamore?

Het bedrijf dat ons favoriete eten gaat upgraden naar superfood, met een geheim wapen: zeewier. Net zo lekker, veel gezonder en beter voor de planeet. Het eerste product: I sea pasta.

Waarom ben je Seamore begonnen?

Om iets dat binnen ons bereik ligt – zeewier – een plek te geven in ons dagelijkse menu dat het verdient: centre stage.

Hoe en waar is Seamore gevestigd?

Seamore is gevestigd op de Herengracht 95, Amsterdam. Bij incubator Aimforthemoon. Ik ben momenteel op zoek naar een nieuw kantoor in Amsterdam (Noord) met een fornuis in het midden!

Van wie is Seamore?  

Ik, als oprichter, heb nu 100% van de aandelen, maar er zijn drie investeerders die converteren naar aandelen bij de volgende financieringsronde.

Hoe is Seamore gefinancierd?

Middels seed capital in de vorm van converteerbare leningen. Plus presales via Crowdfunding op Oneplanetcrowd en een stuk voorfinanciering van de oogst door een business partner.

Wie zijn jullie klanten?

Nu nog direct consumenten. Maar momenteel worden we ook benaderd door restaurants, supermarkten, foodservice bedrijven en groothandels.

Wat kan Seamore dat andere bedrijven niet kunnen?

Ontdekken wat we met 10.000 soorten zeewier kunnen binnen onze normale eetpatronen en dat vertalen naar extreem aantrekkelijke producten en verhalen. Door een combi van passie voor koken en eten, marketing en technische innovatie.

Wat heeft Seamore nodig om te kunnen groeien?

Een volgende financieringsronde. En een Innovatiewizard die de funnel van volgende producten helpt bouwen. Hiernaast, veel consumenten die waanzinnig lekker gaan koken met I sea pasta.

Wat gaat Seamore in 2015 neerzetten?

Een record presales crowdfunding in food. Een geslaagde oogst van I sea pasta in Ierland. Een waanzinnig oogstfeest - nu nog tickets te bestellen op Oneplanetcrowd. Een volgende financieringsronde. Een nieuw product. Heel veel mooie en spannende verhalen. Een kickass team. Japanners die ons zeewier geweldig vinden.

Wat zijn de ambities van Seamore?

Vanaf dag 1 denken we global. We zijn al klein gestart gestart in Duitsland en krijgen ook al aanvragen uit Australië en andere landen.

www.seamorefood.com
www.oneplanetcrowd.com/project/93930

 

Nederlands MediaNetwerk doet een serie interviews met startups.

Volg de Dutch Startup Awards op Twitter @NLStartupAwards
Word lid van de LinkedIn Groep Dutch Startup Awards

Ben jij een startup en wil jij ook een interview in deze serie,
 stuur dan een email naar Dewi Smeenk: dewi@nederlandsmedianetwerk.nl

Klik hier voor een overzicht van alle startup interviews in deze serie

 

 

 Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

 Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

 Vacatures in media- en marketingcommunicatie