[Interview] Willem-Albert Bol over De SponsorRing
28-08-2015 14:19:00 Door: Bas Vlugt | Hits: 2037 | Tags:

Willem-Albert Bol aan de telefoon. Dat is actie. De man is zo gruwelijk efficiënt, die zal nooit bellen voor een praatje...

Zo Willem-Albert… Wil je aandacht voor De Persgroep?

Nee Bas - de fijne woordspeling ontgaat me niet hoor! Deze keer eens niet. Graag wil ik de aandacht richten op een hele fraaie vakprijs. De SponsorRing en dan met name in de categorie Media. Ik heb eer en genoegen om dit te doen met een top jury: Joyce Borghardt (RTL), Ana Henriques (Net5), Wouter van der Pauw (Brandnewtelly) en Karlijn van Ruiten (Heineken).

OK, dat wordt dus inzenden geblazen...

Het inzenden van de cases kan nog tot 15 september. Dus wij hopen als jury met deze oproep zoveel mogelijk partijen in beweging te krijgen! Sponsoring en media is een match made in heaven! Inzenden? Hier!

Sponsoring en media een match made in heaven? Draaf je nu niet door Willem Albert?

Ooit bij de start werd bij sponsoring cases van de Sponsorring vooral media cases ingestuurd die direct te maken met activeren van de sponsorship. De jaren er na zie je vooral veel TV sponsoring. De laatste tijd zijn veel branded content cases in opkomst. Wij als jury hopen op zoveel mogelijk diversiteit. Wij roepen daarom adverteerders, bureaus en media exploitanten op om hun beste cases in te zenden.

Natuurlijk zal daar veel TV bij zitten, maar hopen echt dat digitaal, print, radio en multimediale cases mee gaan strijden om de prijzen.

Wat zijn winnaars uit het verleden?

Een hele fraaie lijst kan ik wel zeggen. Veel van de media cases die mij ook zijn bijgebleven. Wel is opvallend hoe dominant RTL de laatste jaren is. Zou zeggen concurrentie, doe beter je best!

2014: Jumbo en Roy Donders (RTL)
2013: ING en RTL Beursspel (RTL)
2012: Vodafone en The Voice of Holland (Talpa/ RTL)
2011:  Lay's en Maak de Smaak (RTL)
2010: C&A en Benelux' Next Top Model (RTL)
2009:  Volkswagen en License to Liberty (TMF)
2008: Steps en Julia's Tango (Net 5)
2007: Heineken en Mijn Tent is Top (RTL)
2006: Ouwehands Dierenpark en Zoop de Dierentuinsoap
2005: Postbank & Het Blok (Net 5)

Heb je nog wat tips voor partijen die overwegen in te zenden?

Nou dat hebben we hier op een rijtje gezet. Overall zou ik partijen vooral willen oproepen om deze kleine moeite te nemen. Het vak wordt beter als wij het beste werk inzenden. Voordeel van SponsorRing vind ik dat qua hoeveelheid werk inzenden goed te doen is. Een compact en eenvoudig inzendformulier maakt het een stuk makkelijker.

www.sponsorring.nl
www.sponsorring.nl/inzending

SR logo web liggendDe SponsorRing is een adciviteit van BBP Media.

www.bbp.nl