Robert van der Zwart over Quadia, online video en de Health Media Awards
05-07-2013 11:19:59 Door: Nico Scherphuis | Hits: 8705 | Tags:

Quadia won afgelopen week de Duitse Health Media Award. Nederlands MediaNetwerk reisde af naar Hilversum voor een inspirerend gesprek met Robert van der Zwart, oprichter en directeur van Quadia.

 

Dag Robert, gefeliciteerd! Hoe is het met jou en Quadia?

"Dank je wel. Met Quadia en met mij gaat het goed. Quadia heeft dit jaar behoorlijke stappen gezet. Zo hebben onlangs onze huisstijl vernieuwd en hebben veel geïnvesteerd in ons videoplatform. Dit is ook niet onopgemerkt gebleven bij onze klanten."

 

Quadia is nog niet zo heel lang actief in Duitsland. Wat betekent het winnen van de Health Media Award voor Quadia in Duitsland?

"Het ontwikkelen van de Duitse markt vergt een majeure inspanning. Voordat we ons kantoor in Duitsland openden, hadden we al een aantal grote Duitse klanten. Nieuwe klanten binnenhalen is niet eenvoudig, maar stapje voor stapje lukt het ons wel. De Health Media Award helpt ons daarbij. Het is vooral een erkenning voor wat wij doen. Het feit dat een Duits instituut ons de erkenning geeft, leidt er toe dat Duitse (potentiële) klanten er op kunnen vertrouwen dat wij geen eendagsvlieg zijn en hoge kwaliteitsdiensten leveren. Na het bekend worden van de uitslag hebben we een forse groei in aanvragen gezien, waarvan we al enkele hebben converteren in concrete opdrachten."

 

Wat is Breast Cancer TV?

"Breast Cancer TV is een niche online video kanaal voor Europese medisch oncologen en chirurgen die zich bezig houden met de behandeling van borstkanker. Het is een zusterkanaal van Oncologie TV. Wij maken journaals op de belangrijkste internationale medische congressen met een eigen team van medisch redacteuren. We zorgen ervoor dat belangrijke uitkomsten van wetenschappelijk onderzoek worden vertaald naar de dagelijkse klinische praktijk. Daarnaast komen we met verschillende geaccrediteerde nascholingen. Iets waar we in Nederland marktleider in zijn."

 

 

Onlangs lanceerde Quadia het product Easy-webinar. Wat is het en hoe is het op de markt ontvangen?

"Easy-webinar is een oplossing voor bedrijven en instellingen die willen beginnen met het organiseren van webinars. Het is een eenvoudige maar wel krachtige oplossing. Je komt bij ons binnen in de studio. Alles staat al klaar (webpagina, decor, camera, autocue, licht en geluid) en je kan vrijwel direct beginnen met uitzenden. Inhoud moet je zelf maken. Uiteraard kunnen we je daar desgewenst natuurlijk ook bij helpen en ondersteunen. Het wordt in de markt heel goed opgepakt. De eerste webinars staan inmiddels gepland."

 

Hoe kijken jullie naar jullie groei de komende jaren? Blijft het bij Nederland en Duitsland of gaan jullie nog verder de wereld in?

"De markt voor online video is een buitengewoon dynamische markt en Nederland loopt voorop! Het blijft zeker niet bij Duitsland alleen. Inmiddels zijn we over de hele wereld actief. Zo zijn we dit jaar actief naast Nederland en Duitsland actief  in: Oostenrijk, Zwitserland, USA, Australië, Singapore, UK, Frankrijk, Italië, Polen, Brazilië en Scandinavië. Ik sluit niet uit dat wij vestigingen in een van deze landen gaan openen. We proberen wel een beetje de baten voor de kosten uit te laten gaan. Daar zijn we dan wel weer een beetje conservatief in.

We zien ook wel meer internationale concurrentie om ons heen komen. Die kunnen we alleen voorblijven door te blijven vernieuwen. Zo blijven we dus investeren in ons platform, formats en diensten."

 

Wat is het laatste nieuws?

"Twee spannende zaken. We zijn bezig met een TV format met een belangrijk online video component. Kan ik nog niet te veel over zeggen. Een ander spannend project is dat we oktober een medisch congres in Sydney gaan virtualiseren. Nederlandse artsen hoeven dan niet 24 uur in een vliegtuig ze zitten om naar Sydney te vliegen. Sydney komt gewoon naar Nederland. Naar Schiermonnikoog om precies te zijn."

 

www.quadia.com

www.breastcancer.medtalks.eu

 

bannerquadiaonlinevideo.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lees ook:

Quadia wint Health Media Award 2013

Quadia: Easy-webinar verlaagt drempel voor webinars en webcasts

 

 

 Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie. Job postings gratis