Jacq van der Steen over LCIMedia
25-02-2013 22:17:45 Door: Nico Scherphuis | Hits: 8022 | Tags:

De App van LCIMedia is geselecteerd voor de finale van de Windows Startup Challenge 2013. Wij spreken Jacq van der Steen, directeur van LCIMedia.

Dag Jacq, gefeliciteerd met de nominatie! Hoe is het met je?
"Dank je wel voor je felicitatie. Het gaat prima en we hebben het gelukkig ontzettend druk."

Kun je LCI Media introduceren, wat doen jullie?
"LCIMedia levert een cloud based Publishing Platform aan uitgevers van (corporate) magazines, marketeers en bloggers om digitale content te publiceren op tablets en mobiele apparaten onder hun eigen merknaam.

Veel uitgevers worden geconfronteerd met het dilemma dat het ontwikkelen en het beheren van de verschillende hardware en platforms veel kosten met zich mee brengt en dat de nodige kennis vereist is. Daarom hebben wij een aantal betaalbare productlijnen beschikbaar die modulair van opzet zijn, ongeacht het door lezers geprefereerde platform. Ondersteund worden Apple iOS, Google Android, Microsoft W8 en HTML5.

Wij bieden een innovatieve oplossing die het publiceren van content op tablet en mobiel eenvoudig en doeltreffend maakt.

Met de geïntegreerde tekst- en de inhoud analyse (in samenwerking met de Universiteit van Antwerpen ontwikkeld) onderscheiden wij ons van onze concurrenten en helpen wij de uitgever om met deze gegevens doelgerichte en gepersonaliseerde inhoud aan hun lezers te bieden. Ook kan met deze  gegevens de uitgever aan on-line adverteerders doelgroep en resultaat gerichte advertentieruimte bieden."

Van wie is LCI Media?
"Ik ben LCIMedia gestart eind 2011. Begin 2012 is daar Shahrzad Bahari bij gekomen als CIO, zij stuurt 3 ontwikkelaars aan."

Waarvoor zijn jullie precies genomineerd? Vertel alles!
"Onze App is genomineerd voor de finale van de Windows Startup Challenge 2013. De in totaal 50 Apps voor de finale zijn gekozen uit inzendingen uit meer dan 70 steden over de hele wereld. Dit op basis van het aantal stemmen plus de beoordeling door een vakjury.

We zijn best wel trots dat we tot in de finale geraakt zijn en doen er nu alles aan om tot de laatste 5 te gaan behoren. Uit die vijf wordt de uiteindelijke winnaar op 17 april in San Franciso bekend gemaakt. Vanaf 1 maart zal onze App worden beoordeeld door een internationale vakjury, dus we hebben nog een paar dagen de tijd om de puntjes op de i te zetten."

Hoe kijk jij naar de toekomst van uitgeven?
"De toekomst van een succesvolle uitgeverij hangt van veel factoren af. Het inzetten van tablets is slechts een begin. Het eindspel gaat om het creëren van een blijvende waarde propositie binnen de lezersgemeenschappen. Dit kan worden bereikt als bekend is: Wat willen mijn lezers?, en Waarom vinden ze het leuk?"

Wat is het laatste nieuws?
"Het laatste nieuws is, dat ons afgelopen vrijdag werd medegedeeld, dat we inmiddels bij de top 20 genomineerden behoren in de finale. Wordt spannend."

www.lcimedia.nl

 

 

 Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn