Nico Verspaget over de vernieuwde website van Quadia Online Video
27-02-2013 10:00:00 Door: Nico Scherphuis | Hits: 7125 | Tags:

http://api.ning.com/files/nG44RnJH3wTpfNoriCwRH*VX9JhvK5symUg5606Z324rEGM2UraxB-CdCVhPgBQR3SSoXBGJF3lXCeK7Ssl9TfscYku5PMj4/NicoVerspaget180.jpg

Quadia Online Video heeft een volledig vernieuwde website gelanceerd. Wij spraken met Nico Verspaget, oprichter en CEO van Quadia Online Video.

 

Dag Nico, hoe is het met je?

"Goed Bas, ik ben heel blij met de nieuwe branding van Quadia. Overigens is onze officiele naam nu ook veranderd van Quadia web TV naar Quadia Online Video. Toen wij begonnen met Quadia in 2004 was er nog geen algemene herkenbare term voor het gebruik van video over internet. Wij kozen daarom destijds voor Web TV. Inmiddels is online video de algemeen geaccepteerde term en zijn producten als Web TV, webcasting, streaming daar onderdeel van geworden."

 

Praat ons even bij over Quadia. Hoe gaat het met  jullie? En hoe is de ontwikkeling van jullie activiteiten in Duitsland?

"We zijn in 2012 gestart in Duitsland en hebben daar flink geïnvesteerd. Dit jaar moet dat tot gedegen resultaten leiden. Het plan is dat Duitsland dit jaar al een substantiële omzetbijdrage levert. Als we kijken naar de markt zijn onze eerste successen daar geboekt in de farmaceutische sector. Daar zijn we van oudsher sterk. Ook in Nederland."

 

Hoe staat het met de ontwikkeling van online video als medium? Wat doet de markt bewegen? Technologie, consumenten, content, exploitanten, adverteerders?

"Uiteraard weten we allemaal dat professionele en particuliere consumenten steeds meer gebruik maken van online video. En het einde van die groei is nog lang niet in zicht. Wat wij nu vooral merken is dat organisaties het medium omarmen en alle onderdelen van hun video-uitingen kritischer bekijken. Dus ze kijken meer naar de content die ze maken en de manier waarop deze ook daadwerkelijk bepaalde doelen realiseert. Ook is er steeds meer aandacht voor de technologie. In het verleden werd klakkeloos voor YouTube gekozen, nu kijken bedrijven wat verder en zien ook de voordelen van eigen oplossingen met een mooie gecontroleerde branding en distributie. Als laatste komt er steeds meer aandacht voor de organisatie van online video. Dus losse projecten en initiatieven worden intern gebundeld zodat kennis en ervaring beter worden gedeeld."

 

 

Mooie nieuwe website! Niet alleen een frisse vormgeving maar ook een nieuwe structuur. Wat hebben jullie gedaan? Vertel alles!

"Onze oude branding stamde alweer uit 2006 dus was aan vernieuwing toe en er waren drie andere voorname redenen om alles te verfrissen:

Wij zijn een full service organisatie. Dus we zijn een one-stop-shop voor online video. Des te meer reden om uit te leggen wat je nou precies doet. Onze drie takken van sport (technologie, productie en advies) komen nu beter tot uiting.

Door onze internationalisatie moesten we ook een meer internationaal beeldmerk hebben met een internationale uitstraling.

De nieuwe site moest beter aansluiten op onze andere marketing activiteiten om conversie te verhogen.

We hebben alles drastisch aangepakt. Dat wil zeggen alles is vernieuwd. Niet alleen de website maar ook alle andere uitingen van onze whitepapers tot de vlaggen voor het pand..."

 

 

Wat zijn de plannen van Quadia Online Video voor 2013?

"Zoals aangegeven verwachten we dit jaar mooie projecten in Duitsland te kunnen leveren en zal ook de Nederlandse organisatie verder groeien. We zien steeds meer vraag naar ons Online Video Platform dus verwachten dan ook dat dit een steeds belangrijker onderdeel van onze productmix wordt. Het zal je dus ook niet verbazen dat we meer nadruk leggen op de ontwikkeling van dit platform. We hebben daarom net ook een nieuwe manager van ons development team aangetrokken."

 

Wat is het laatste nieuws?

"Binnenkort komen wij uit met de Online Video Monitor. In dit onderzoek hebben we bekeken welke mogelijkheden van online video marketeers benutten en welke ze minder interessant vinden. Ook hebben we onderzocht welke drempels men ervaart bij de verdere professionalisering van online video. Op 16 april presenteren we alle uitkomsten tijdens een evenement bij Beeld & Geluid. Het onderzoek wordt jaarlijks herhaald en binnenkort ook in Duitsland uitgevoerd."

 

nl.quadia.com
www.twitter.com/nicoverspaget

 

Nico Verspaget spreekt op het Tiende Nederlands MediaNetwerk Event op 13 maart bij NRC Media in Amsterdam

 

Klik hier voor programma, deelnemerslijst en aanmelden

 

 

 Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn