Thomas Overweg (FHV BBDO) over de BlueEFFICIENCY app van Mercedes-Benz
03-06-2013 19:22:52 Door: Nico Scherphuis | Hits: 7530 | Tags:

Mercedes-Benz Nederland komt met een innovatieve app, waarmee de energiebesparende BlueEFFICIENCY technologie op een smartphone te ervaren is. Net als bij Mercedes-Benz modellen met de gelijknamige technologie wordt er door intelligente toepassingen bespaard op energieverbruik - in dit geval op de batterij van de mobiele telefoon. De app werd bedacht door bureau FHV BBDO, het design werd gedaan door Momkai. We spreken Thomas Overweg, art director bij FHV BBDO.

 

Dag Thomas, hoe is het met jou en met FHV/BBDO

"Top! We maken steeds meer succesvol digitaal werk en het is leuk om te zien dat het bureau steeds breder is georiënteerd. Zo hebben we nu een app gemaakt voor Mercedes-Benz. We zijn een tijd bezig geweest met de productie van deze app en konden niet wachten tot het kon worden gelanceerd. Als het dan live gaat en de reacties zijn goed dan zijn we daar natuurlijk erg blij mee. De vernoeming Download van de dag op Bright.nl maakt de aftrap dan extra leuk, evenals dat we kort na de lancering tussen de zoekresultaten al op pagina 3 van de honderden battery savers staan in de Google Play Market."

 

 

Een app voor Mercedes-Benz, die op de batterij van je mobiel bespaart? Vertel.

"Nog niet veel consumenten zijn bekend met het begrip BlueEFFICIENCY van Mercedes-Benz. Hierin worden allerlei technieken toegepast om auto’s zuiniger te maken. Daarom hebben we dit principe toegepast op een energie verbruikend apparaat dat vrijwel iedereen gebruikt, een smartphone. Zo geven we BlueEFFICIENCY niet alleen meer naamsbekendheid, maar maken we de reclame ook functioneel."

 

Hoe zijn jullie gebriefd door de klant en hoe zijn jullie tot dit idee gekomen?

"Jaarlijks wordt BBDO wereldwijd gebriefd op de Digital Media Awards vanuit Mercedes-Benz. Hierbij kunnen concepten worden ingezonden die het merk - in communicatie - innovatief maken. Wint jouw bureau deze award dan mag het vervolgens worden uitgevoerd. BlueEFFICIENCY is op zichzelf staand al een innovatie van deze tijd en natuurlijk een leuk haakje om een campagne aan op te hangen. Daarnaast is een lege batterij een bekend probleem. Tel deze gegevens bij elkaar op en je hebt een BlueEFFICIENCY Battery Saver."

 

 

Waren er niet al veel batterij-besparende apps beschikbaar?

"Er bestaan ontzettend veel battery savers. De meeste zijn te uitgebreid voor een doorsnee consument. Andere zijn minder uitgebreid maar daardoor ook weer minder effectief. De uitdaging was voor ons om een app te maken die technisch goed uitgerust is in combinatie met een gebruikersvriendelijk design, waardoor ingewikkelde termen je blijven bespaard. Daarnaast hebben we naast voor de hand liggende toepassingen, zoals brightness lager zetten, gezocht naar andere toepassingen om de app net wat geavanceerder te maken. Het doel was om 20 procent batterij te kunnen besparen met de app, precies hoeveel BlueEFFICIENCY bespaart in BlueEFFICIENCY modellen. En dat is gelukt."

 

Wat zijn de eerste resultaten over het gebruik van de app?

"Hoewel de grote stroom nog op gang moet komen, zijn de eerste resultaten heel positief. Bijna alle ratings komen uit op 5 sterren uit 5. En ook de overige recensies tonen aan dat de app zijn werk goed doet."

 

Komt er nog een vervolg op deze app, wat kunnen we verwachten?

"Naast de BlueEFFICIENCY app voor Android wordt er binnenkort ook een iPhone variant gemaakt. Omdat de mogelijkheden binnen Android groter zijn, zal de app voor iOS minder geavanceerd zijn. De Android app zal na verloop van tijd mogelijk worden geupdate om nog meer uit je batterij te kunnen halen."

 

Wat is het laatste nieuws?

"Voor de Japanners onder ons; vanuit Japan is ook interesse getoond in de app. Dus wellicht wordt de BlueEFFICIENCY app binnenkort ook in het Japans vertaald. (???????????;??????????????BlueEFFICIENCY ??????????????????)"

 

www.fhvbbdo.nl

www.twitter.com/thoverweg

 

 

 Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie. Job postings gratis