Xaviera Ringeling lanceert vrouwenplatform UrbanChicks.nl: “Maak ruimte Sanoma, we komen eraan”
27-09-2013 11:57:35 Door: Nico Scherphuis | Hits: 8521 | Tags:

Nóg een vrouwensite, wordt er niet genoeg getrut op het internet? Nee, nog lang niet denkt oprichter van het nieuwste online magazine voor vrouwen UrbanChicks.nl, Xaviera Ringeling: “Ja, er is een bak aan sites voor vrouwen, maar de meeste van die sites zijn voor dametjes: vrouwen die als je ze niet vastmaakt aan de grond wegzweven en die hun jeugd of schoonheid graag uit een potje halen. Daar voel ik me totaal niet door aangesproken.”

 

Daarom startte zij twee weken geleden UrbanChicks.nl. Een website die zich richt op vrouwen met een urban attitude: “Dat zijn vrouwen die niet trutten en áls ze trutten dat op een stoere manier doen.”

 

Dat er in de door Sanoma gedomineerde wereld van de vrouwenmagazines nog ruimte is voor nieuwe spelers blijkt wel uit de eerste statistieken van het platform: “UrbanChicks is op een licht-katerige zaterdagmorgen bedacht en gemaakt. Let wel: met 0 euro budget voor zowel bouw als marketing. In de eerste week hebben meer dan 15 bloggers zich aangemeld om - vrijwillig - voor het platform te schrijven, zijn er 5 eindredacteuren - vrijwillig - aan de slag om de kwaliteit te bewaken en heeft de site al meer dan 2500 bezoekers binnengetrokken.”

 

 

Met UrbanChicks hoopt Ringeling een stuk van de markt naar zich toe te trekken en een relevant deel van de doelgroep aan zich te binden: “We gaan laten zien dat je geen bak geld nodig hebt om iets moois op te zetten. Dat was en ís nog steeds de kracht van het internet en dat lijken we met z’n allen – soms een beetje te vergeten. Steeds meer publicaties zijn in handen van de old skool grote jongens en dat is zonde. Daarnaast willen we natuurlijk ook gewoon onze shopping sprees bekostigen en ons tegoed doen aan gratis samples van allerlei vrouwenspul.”

 

Ringeling geeft de site een jaar om zich te bewijzen als platform van waarde: “Van waarde voor adverteerders, maar vooral van waarde voor ons: de makers. De site mag absoluut niet in hobbyisme blijven hangen, maar als de entertainment-factor bij het maken er niet blijkt te zijn is dat net zo hard een reden om de stekker eruit te trekken als te weinig inkomsten.”

 

Bezoekers kunnen op UrbanChicks.nl terecht voor artikelen over lifestyle, beauty, interessante uitjes en opinie en natuurlijk leuke give-aways.

 

www.urbanchicks.nl

www.twitter.com/contentgirl

 

 

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie