10 mei High Hopes in South Africa bij Veronica Music
06-05-2014 23:00:00 | Door: Nico Scherphuis | hits: 3390 | Tags:

Wekelijks in het zaterdagavondprogramma Veronica Music met Saar Koningsberger vertoont Veronica  een concert- of festivalregistratie. Deze zaterdag staat de documentaire High Hopes in South Africa centraal, een bijzonder portret gemaakt door drie bekende Nederlandse Springsteenfans: Art Rooijakkers, Leon Verdonschot en Erik van Bruggen. Het drietal reisde af naar Zuid-Afrika en volgden Zuid-Afrikaanse fans van Bruce Springsteen rond de shows in Kaapstad en de spectaculaire afsluitende stadionshow in Johannesburg. Naast een intiem gesprek met drie Zuid-Afrikaanse fans over hun prachtige verhalen, hun geschiedenis met Springsteen en kijk op het Afrikaanse land, openden ook Little Steven en Tom Morello hun muzikale hart voor het journalistieke drietal uit Nederland. Morgen gaat de muziekdocumentaire High Hopes in South Africa in première in het Ketelhuis. Op 10 mei kunnen liefhebbers de gehele documentaire van Rooijakkers, Verdonschot en Van Bruggen bewonderen bij Veronica Music bij Veronica, om 0:00 uur.

 

De drie Afrikaanse fans Vuyo, Craig en Denvor die zijn gevolgd bleken prachtige verhalen te hebben over hun persoonlijke geschiedenis met Springsteen. Bovendien kwam Denvors grote droom uit: Springsteen speelde op zijn verzoek zijn lievelingsnummer No Surrender. AVROTROS-televisiepresentator Art Rooijakkers, schrijver/presentator/documentairemaker Leon Verdonschot en Erik van Bruggen van campagnebureau BKB spraken voor de docu ook uitvoerig met  Little Steven en Tom Morello. Vervolgens bleek het management van Springsteen ook bereid veel exclusief live-materiaal van de Zuid-Afrikaanse shows beschikbaar te stellen voor deze film. Zodoende is in High Hopes in South Africa Springsteens versie van de klassieker Free Nelson Mandela te zien en komen veel nummers van het nieuwe album High Hopes voorbij. Bruce Springsteen riep zelf al zijn 4,5 miljoen vrienden op Facebook op om zaterdag naar Veronica te kijken.

 

Veronica Music

In Veronica Music zijn wekelijks registraties te zien van allerlei muzikale evenementen van toen en nu. De grootste artiesten komen de huiskamer binnen, van Amy Winehouse tot Armin van Buuren en komende zaterdag is het dus de beurt aan Bruce Springsteen. Saar Koningsberger introduceert in  Veronica Music de artiest van de week en het programma wordt wekelijks afgesloten met een UIT-agenda vol aankomende nationale en internationale concerten, feesten en festivals.

 

Veronica Music Elke zaterdag om 0:00 uur bij Veronica.

Veronica Music wordt geproduceerd door SBS Productions

 

www.veronicatv.nl/veronicamusic

www.veronicatv.nl

www.sbs6.nl

 

 

Banner