10e Open Studio Dagen op 9 en 10 september
24-08-2017 08:43:00 | Door: Katja Brokke | hits: 3334 | Tags:

Mediastad Hilversum trekt alle registers open tijdens de tiende editie van de Open Studio Dagen op zaterdag 9 en zondag 10 september. Onder het motto Discover the power of media, kunnen bezoekers een ontdekkingsreis maken langs een groot aantal media op het MediaPark en in de stad. In totaal zijn er 50 plekken met activiteiten van AVROTROS, BNN-VARA, RTL Nederland, NPO, NOS, NTR, EO en Omroep MAX.

Bezoekers kunnen een kijkje achter de schermen nemen of zelf aan de slag gaan. Bijvoorbeeld tijdens VR- experiences en workshops. Ook wie zichzelf als dé nieuwe presentator ziet of gewoon wil weten hoe het voelt om te presenteren, kan terecht bij de Open Studio Dagen. Diverse omroepen bieden de kans om achter een presentatiedesk plaats te nemen. Degenen die liever achter de schermen blijven, kunnen zich onder meer uitleven met het maken van een radiospot.

Tijdens de Open Studio Dagen laten lokale omroepen zien wat ze kunnen tijdens een live-marathonuitzending op tv. Vijf uur lang verzorgen ze het programma Kloppend Hart vanuit Beeld en Geluid. Een uitzending over de lokale omroepen, het Rode Kruis dat 150 jaar bestaat en de Open Studio Dagen. Uiteraard kunnen bezoekers van het media-evenement daarbij zijn en tegelijkertijd informatie vergaren over het werken bij een lokale omroep.

Degenen die nog meer over de wereld van de media willen ontdekken, kunnen tijdens de Open Studio Dagen een (gratis) bezoek brengen aan de Experience in Beeld en Geluid. In hetzelfde gebouw wordt ook live radio gemaakt door bekende dj’s.

Voor de vierde keer in de geschiedenis wordt ook dit jaar de TV-toren weer opengesteld. Voor een bijdrage van 5 euro per persoon kan iedereen de toren in. De toegang voor kinderen tot en met 4 jaar is gratis. De volledige opbrengst gaat naar Stichting Muziekids. Zij realiseren permanente Muziekids Studio’s in ziekenhuizen in Nederland.

De Open Studio Dagen maken onderdeel uit van Dutch Media Week, de toegang is gratis.
(Foto: Herman Dummer)

www.openstudiodagen.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie