16.298 nieuwe KWF-supporters dankzij Marathon tegen kanker
18-05-2017 12:00:33 | Door: Katja Brokke | hits: 2464 | Tags:

Tijdens de KWF Marathon tegen kanker op NPO 1 kwamen bekende en onbekende Nederlanders in actie voor hun dierbaren met kanker. Zo legde modeontwerpster Olcay Gulsen samen met 161 deelnemers een triatlon af en liep paralympisch snowboarder Bibian Mentel op haar prothese met 294 wandelaars 42 kilometer van Amsterdam naar Alkmaar. Mede dankzij deze prestaties meldden zich 16.298 nieuwe supporters aan voor KWF Kankerbestrijding.

Optredens

Caroline Tensen presenteerde de show live vanaf het Waagplein in Alkmaar. Naast de finish van de wandelmarathon en de triatlon, zag het publiek portretten van patiënten en onderzoekers. Er waren optredens van Nick en Simon, Glennis Grace en OG3NE. Cabaretiers Jörgen Raymann, Roué Verveer en Peter Heerschop kropen op hun eigen wijze in de huid van kankeronderzoekers.

NPO Radio 2

Luisteraars van NPO Radio 2 hebben de hele dag platen gedoneerd die voor hen waardevol zijn en hebben zo de marathon gesteund. Dj's als Gerard Ekdom, Gijs Staverman en Ruud de Wild zijn in een speciale bus (de NPO Radio 2 Collectebus) door heel Nederland gereden om het verhaal achter de plaat te horen.

www.npo.nl
www.kwf.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie