2 oktober in De Vijfde Dag: Twintiger trouwt demente oudtante voor erfenis
30-09-2013 14:25:48 | Door: Nico Scherphuis | hits: 3471 | Tags:

De Vijfde Dag vertelt woensdag het bizarre verhaal van de 84-jarige demente mw. Klevant. Haar achterneefje Karsten M. gaat zó ver in zijn zoektocht naar haar geld, dat hij met haar trouwt.

 

Het duurt drie jaar voor de rechter het huwelijk ontbindt en vaststelt dat Karsten M. verkeerd gehandeld heeft. Maar de twintiger heeft dan al zo’n half miljoen van het vermogen van mw. Klevant naar zijn eigen rekening overgeboekt.

 

Volgens Karsten wilde zijn oudtante zelf haar vermogen aan hem nalaten en zochten ze naar een fiscaal zo voordelig mogelijke manier om dat te doen. In de rechtszaal draaide alles dan ook om de vraag of mw. Klevant wilsbekwaam was op het moment dat ze met Karsten trouwde. Daar wordt uiteindelijk vastgesteld dat mw. Klevant bij de start van het huwelijk al dementerend was.

 

Hoe kan een ambtenaar van de burgerlijke stand een huwelijk tussen een 22-jarige jongen en zijn 79-jarige dementerende oudtante voltrekken? Waarom was de advocaat van mw. Klevant getuige bij dit huwelijk en declareerde hij kort daarna ruim 40.000 euro, zonder urenspecificatie? En hoe is het mogelijk dat een notaris alle zorgvuldigheidseisen rondom wilsbekwaamheid negeert en Karsten in één dagdeel tot enige erfgenaam van mw. Klevant benoemt? 

 

2 oktober in De Vijfde Dag; Nederland 2, 20.25 uur

 

www.devijfdedag.nl

www.eo.nl   

 

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

 Vacatures en stages in media en marketingcommunicatie