3Lab op NPO3 weer van start
03-08-2017 11:29:00 | Door: Katja Brokke | hits: 3892 | Tags:

Van 14 tot en met 16 augustus staat NPO3 's avond weer in het teken van nieuwe en vernieuwende programma’s. Documentaire, wetenschap, sketches, muziek, stand-up comedy: onder de naam 3Lab krijgen makers de kans om hun nieuwste programmaformats te testen.

Maandag 14 augustus

3Lab trapt om 20.13 uur af met het populairwetenschappelijk programma Het beest in Klaas (AVROTROS). Klaas van der Eerden gaat op zoek naar de supertalenten van roofvogels. Wat moet een mens doen om het talent van een dier te benaderen?

In NAAKT (21.20 uur, NTR) reizen kunstenaar Frank E Hollywood en presentatrice Nienke de la Rive Box naar een wereldstad om een moderne versie te maken van een historisch naaktportret dat daar ooit gemaakt is. En ze onderzoeken hoe vrij jongeren tegenwoordig omgaan met het tonen van hun naakte lichaam.

In het sketchprogramma Achter de Schermen (21.36 uur, BNN) kijken we mee op het scherm van de maker. Omdat we midden in het proces zitten, gaat er ook van alles mis. Yung Doc, de Eilanders (21.46 uur, VARA) is een genadeloos portret van een verloren beschaving. Phi Nguyen neemt ons mee naar de schaduwkant van IJburg: de snelst groeiende nieuwbouwwijk van Nederland. Aan de hand van gruwelijke getuigenissen stuiten we op een pikzwarte bladzijde uit de moderne Nederlandse geschiedenis.

Dinsdag 15 augustus

In Phil & Pascal veroveren de wereld (20.15 uur, KRO-NCRV) trekken de autistische vrienden Phil (36) en Pascal (30) de hele wereld over op zoek naar de hoogste, steilste, langste en beste achtbanen. Op weg naar hun doel komen ze op unieke plekken en bij bijzondere mensen.

In Iris Onderzoekt: Gemengde relaties (20.47 uur, NTR) onderzoekt Iris van Lunenburg, geboren op Haïti geboren en opgegroeid in Emmen, hoe het gesteld is met gemengd daten in Nederland.

Na een aflevering van Achter de schermen (21.25 uur, BNN) ontvangt Douwe Bob in Douwe’s Living Room (21.43 uur, AVROTROS) de band De Staat en zanger Danny Vera. De norse studiomanager Theo Griffioen (Michiel Romeyn) snapt weinig van muzikaal talent en heeft te maken met ingewikkelde familieleden. Humor en muzikaal vakmanschap: de ingrediënten voor een boeiend en licht absurdistisch muziekprogramma. 

Woensdag 16 augustus

De mannen van Broederliefde (20.15 uur, AVROTROS) vieren succes na succes, maar zullen nooit vergeten waar ze vandaan komen. Als jongens van de straat uit de Rotterdamse wijk Spangen had het ook heel anders kunnen lopen. Ze komen in actie voor de mensen uit hun omgeving die het minder goed af ging.

Couscous & Baklava (21.03 uur, VARA) is een comedyshow om je vingers bij af te likken. Stand-up comedians met Marokkaanse, Turkse, Surinaamse en/of Nederlandse roots leggen de multiculturele samenleving onder een vergrootglas.

Rapper en trotse Bijlmer-bewoner Gideon wil de wereld laten zien wat de kracht van de beroemde en beruchte wijk de Bijlmer is. Samen met zijn crew neemt hij witte vriend en outsider Johan Eikelboom mee zijn wijk in. Lukt het Gideon en zijn crew om de kracht van de wijk te laten zien zodat ook Johan bij de Vrienden van de Bijlmer (21.32 uur, EO) hoort? 

Tot slot gaan hiphop-artiesten Fresku en Teemong één keer helemaal los in de Fresku Teemong Show (22.05 uur, VPRO). Fresku laat zien hoe hij écht denkt over vluchtelingen, de graaicultuur en Zwarte Piet. Teemong vangt het ondertussen allemaal op beeld en bakt er vervolgens een hele vieze show van.

www.npo3lab.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie