3DSVP print bezoekers in 3D tijdens Amsterdam Dance Event
14-10-2013 23:00:00 | Door: Nico Scherphuis | hits: 6939 | Tags:

 

Tijdens het Amsterdam Dance Event, welke plaats zal vinden van 16 t/m 20 oktober 2013, biedt het Haarlemse bedrijf 3DSVP de mogelijkheid aan bezoekers om zich te laten 3D-printen. De uitgeprinte miniatuur-versie mag direct worden meegenomen.

 

Nadat 3DSVP in januari als eerste een 3D Printshop opende in Haarlem, volgt nu dus een tweede primeur.

 

Het inscannen gebeurt met een nieuw hightech apparaat: de 3D full body scanner. Deze scanner, die via 3DSVP in te huren is op locatie, wordt ter plekke opgebouwd.

 

 

Tijdens het ADE kan men zichzelf na twee uur geprint en wel ophalen indien men kiest voor het materiaal PLA. Er staat een muur van twintig Ulitmaker Original printers, waar alle 3D beeldjes ter plekke gebouwd worden, dus men kan toekijken hoe het printproces in z'n werk gaat. Er zijn ook andere materiaal keuzes mogelijk, zoals Polyamide od Full COlor Composite. Wanneer met voor een van deze materialen kiest kan het beeldje niet direct worden meegenomen maar wordt het later nagestuurd. De voorbeelden zijn tijdens het ADE te zien.

 

3DSVP is van 16 t/m 20 oktober dagelijks tot 22.00 uur 's avonds te vinden bij de TONTONCLUB, Sint Annendwarsstraat 6 (op de Wallen) te Amsterdam.

 

Over de Scanner op het ADE:
3DSVP is met de scanner in te huren voor grote evenementen op locatie. Bijna alles is in te scannen. Iemand op z'n lievelingspaard, met z'n opa/oma of baby. Je kunt iemand met z'n held of idool laten vereeuwigen of met een indianentooi. Bijna alles is in te scannen en te printen, de mogelijkheden zijn eindeloos. Superorigineel als aandenken of als trofee.

 

Het ziet er bizar uit... een witte ruimte waarin iemand met bijvoorbeeld z'n favoriete huisdier kan gaan staan. Eén klik en klaar. Dit beeld wordt vervolgens omgezet in een 3D bestand. De grootte en de materiaal keuze zijn ruim.

 

Over 3DSVP
3DSVP is een jong bedrijf. En sinds januari dit jaar is 3DSVP te vinden in Meneer Paprika in de Koningstraat te Haarlem. Wat ze allemaal doen? Je kunt een eigen ontwerp maken, maar er is ook volop keuze uit bestaande ontwerpen waar je je eigen naam, of als cadeau, de naam van een vriend(in) op/in kunt zetten. Heb je een eigen ontwerp in gedachte, kijk dan onder 'Design Your Own' en teken je ontwerp op het formulier dat je kan uitprinten, als je klaar bent upload je het op de website, dat wordt vertaald naar een 3D bestand, daarna wordt het geprint.

 

Het materiaal waarin 3DSVP de producten aanbiedt, is met name Polyamide (PA2200), een nylonachtige kunststof. Behoren zilveren, of gouden juwelen ook tot de mogelijkheden? Van Beek: ,,Jazeker. Je kunt de meeste sieraden ook in zilver, RVS of met een echt gouden laagje bestellen. Nadat het sieraad is geprint in RVS krijgt het een goudbad.''

 

Zo kan 3DSVP de techniek toelichten maar vooral ook mensen helpen die hun eigen product op maat willen bestellen. Je eigen ontwerp IPhone of IPad hoes bijvoorbeeld. 3D Printing raakt steeds bekender. De vormen waarin geprint kan worden bieden oplossingen die voorheen ondenkbaar waren. De materiaalkeuze ontwikkelt zich ook voortdurend. Van experimenten met chocolade en keramiek aan de ene kant zijn er de staal-, titaan- en RVS- en zelfs 14 krt goud- printers aan de andere kant.

 

Dat 3D printtechniek de toekomst heeft, bleek al eerder bijvoorbeeld uit de enorme successen die ermee worden geboekt in de medische wereld en automotive industrie. Van prothesen in staal tot delen van vliegtuigen: alles kan gemaakt worden door middel van 3D printing. 3DSVP vertaalt die techniek naar de consument.

 

Mocht je verder willen gaan dan de mogelijkheden die je op de website van 3DSVP.com vindt, neem dan contact met op met Studio Van Pampus. 3D tekenwerk en het verzorgen van Prototypes voor productontwikkeling en spuitgieterijen zijn 1 van de dingen die zij doen.  

 

www.3dsvp.com

www.studiovanpampus.com

 

Dit persbericht is gedistribueerd door ANP Pers Support

 

                                                                                                Home

 

www.perssupport.nl/apssite/permalink/78376