4Gdekking.nl: handig overzicht van snel internet
10-10-2013 12:43:25 | Door: Nico Scherphuis | hits: 3445 | Tags:

Consumenten kunnen vanaf nu in een oogopslag zien waar je in Nederland 4G-dekking hebt. De nieuwe Nederlandse site 4Gdekking.nl geeft op één actuele, interactieve kaart een overzicht waar de Nederlandse telecomproviders snel mobiel internet voor de smartphone of tablet beschikbaar hebben.

 

4Gdekking.nl is een initiatief van TelecomVergelijker.nl, al vele jaren een van de grootste Nederlandse telecomvergelijkers. “We merken dat 4G steeds meer begint te leven bij consumenten”, stelt directeur Niels Willems van TelecomVergelijker.nl. “We gebruiken onze mobiele toestellen meer dan ooit voor bijvoorbeeld het kijken van video’s. Thuis of op kantoor met wifi gaat dat soepel, maar 3G op je smartphone of tablet is vaak behoorlijk traag. In vergelijking met 3G is de snelheid van 4G indrukwekkend.”

 

In Nederland zijn de eerste telecomproviders gestart met de uitrol van het 4G-netwerk. Willems constateert dat er veel onduidelijkheid is over de plekken waar 4G reeds werkt. “De providers zorgen zelf ook voor veel verwarring. Ze wekken in reclamespots de indruk dat je al bijna overal 4G-dekking hebt, terwijl dat zeker niet het geval is. Zo claimt Vodafone nu 4G op de oude iPhone 5, terwijl de dekking van Vodafone nauwelijks meer dan de Randstad is. Op 4Gdekking.nl kun je in een oogopslag zien waar je daadwerkelijk 4G hebt”, zegt Willems. De informatie van de dekking is afkomstig van de providers zelf en wordt geüpdatet zodra de dekking bij een provider is vergroot. Momenteel heeft KPN veruit de grootste 4G-dekking in Nederland. T-Mobile start pas op 18 november 2013 en dan alleen in de Randstad. Bij Tele2 is de uitrolstrategie nog onduidelijk.

 

Beste 4G smartphones

Behalve de 4G-dekkingskaart staan op 4Gdekking.nl ook nieuws en (achtergrond)informatie over 4G. In samenwerking met consumentenwebsite BesteProduct.nl  krijgen bezoekers een overzicht van de beste 4G-smartphones en –tablets.

 

Via TelecomVergelijker.nl wordt inzicht gegeven in de beste en goedkoopste 4G-abonnementen. Willems: “Door abonnementen te vergelijken, kunnen consumenten ook bij 4G veel geld besparen. Providers stunten nu ook al behoorlijk met hun abonnementen. Maar telecomproviders zijn er ook meester in om je zand in de ogen te strooien. Als je je er niet goed genoeg in verdiept, bestaat het gevaar dat je uiteindelijk toch meer kwijt bent dan gedacht. Bijvoorbeeld doordat je meer MB’s data verbruikt. Ook bestaat bij goedkopere abonnementen de kans dat de 4G-snelheid wordt geknepen.”

 

TelecomVergelijker.nl
TelecomVergelijker.nl bestaat sinds 2001 en is een van de grootste Nederlandse onafhankelijke telecomvergelijkers. Op de site kunnen bezoekers de abonnementen van alle grote providers gratis met elkaar vergelijken.

 

www.4Gdekking.nl 

www.telecomvergelijker.nl

 

 

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

 Vacatures en stages in media en marketingcommunicatie