AI-startup Media Distillery ontvangt 1,4 miljoen euro subsidie vanuit EU
23-05-2018 13:02:00 | Door: | hits: 2743 | Tags:

Media Distillery, een AI-startup dat zich richt op het extraheren van data uit video, heeft een subsidie van 1,4 miljoen euro van de Europese Unie ontvangen in het kader van het SME Instrument programma, dat onderdeel uitmaakt van Horizon 2020.

Media Distillery heeft een AI-platform ontwikkeld voor het genereren van Deep Content UnderstandingTM in real-time. Het bedrijf past haar technologie toe in de mediasector om televisiebedrijven te helpen de ervaring van consumenten in hun replay-omgevingen te verbeteren en de perfecte video-on-demandervaring aan te kunnen bieden. De technologie van Media Distillery verbetert de vindbaarheid en gebruikerservaring van het traditionele televisie kijken en stimuleert een nieuwe bron van inkomsten.

Roland Sars, CEO van Media Distillery: "We zijn zeer vereerd dat we de erkenning hebben ontvangen van de European Innovation Council (EIC) SME Instrument Jury in dit competitieve proces. Deze subsidie geeft aan dat Media Distillery een van de meest innovatieve en veelbelovende bedrijven in Europa is. Het is een grote stap in de richting van het realiseren van onze missie: Het helpen van mensen om relevante video-inhoud sneller te ontdekken met een ultieme gebruikerservaring."

SME Instrument stimuleert Europa’s meest veelbelovende kleine en middelgrote ondernemingen en ondersteunt hun innovatie- en bedrijfsontwikkeling met een totaal jaarlijks budget van 431 miljoen euro. Voor deze ronde hadden 1280 Europese bedrijven uit 37 verschillende landen een projectaanmelding ingediend. Na een selectieprocedure werden de beste 135 bedrijven uitgenodigd voor een tweede beoordeling in de vorm van een interview met een jury van innovatie- en bedrijfsexperts. Media Distillery is een van de 67 Europese bedrijven die een subsidie hebben gekregen.

www.mediadistillery.com


Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie