ASN Bank, Selmore en Ambassadors introduceren de Eendagsvlieg
04-04-2017 15:58:00 | Door: Katja Brokke | hits: 3132 | Tags:

Voor de tweede film van de ASN Bank-campagne Zo maakt geld gelukkig, volgen we een nieuwe bewoner van het fabelbos, genaamd de Eendagsvlieg. De film heeft het oog op de toekomst, want alles wat we vandaag doen heeft invloed op morgen, op de wereld van de volgende generatie.

Diederick Hillenius, Creative Director van Selmore: “Veel mensen denken liever niet na over de gevolgen van klimaatverandering. Dat ontkenningsgedrag wordt in de nieuwe film gepersonifieerd door de Eendagsvlieg.”

De Eendagsvlieg is te gast bij Pauw, waar ze druk bediscussiëren wat de gevolgen van klimaatverandering zijn voor de dag van morgen, maar zo ver had de Eendagsvlieg nog nooit nagedacht.

Vincent Lammers, hoofd Design & Animation en regisseur bij Ambassadors: “Hij leeft tenslotte maar één dag en is dus vooral heel erg druk bezig met vandaag. Zo draagt hij ook op elk pootje en horloge zodat hij geen seconde mist. De Eendagsvlieg heeft een zacht vilten vacht met glanzende olie-achtige vleugels en stuitert druk op en neer, bang om een moment te missen. De Pauw wil vooral zijn intelligentie overbrengen, dus heeft hij een serieuzere canvas stof gecombineerd met een grijs sjaaltje. Zodra hij trots is op zijn slimme beredenering, kan hij zijn flamboyante karakter niet onderdrukken en komen zijn kleurrijke veren tevoorschijn. Waar hij zich vervolgens weer voor schaamt.”

De film speelt zich af in een nachtelijke setting, maar houdt de hoopvolle toon. Hierin speelt ook de muziek een belangrijke rol.

Sebastiaan Roestenburg, Founding Partner en componist bij Ambassadors: “De muziek houdt de herkenbare klanken van de eerste film, maar het middenstuk heeft een lichter accent met zachte piano tonen als tegenhanger van de donkerdere cello. De hoopvolle tonen benadrukken dat het bos ook een betere toekomst kan hebben. Voor de sound design hebben we ook erg gefocust op het benadrukken van deze details, zoals de horloges van de Eendagsvlieg. Die hebben een zacht, beetje hol geluid als hij druk rond vliegt, wat we gecreëerd hebben met een Balinees percussie-instrument. Het uitklappen van de veren van de Pauw hebben we gemaakt van papier geritsel, zodat het past bij de materialen van de animatie.”

www.ambassadors.studio
www.selmore.com

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie