Adobe neemt Mettle’s Skybox Tools over
22-06-2017 09:40:00 | Door: Marianna Beets | hits: 1955 | Tags:

Adobe heeft alle SkyBox-technologie overgenomen van Mettle, een wereldwijde ontwikkelaar van 360-graden en virtual reality software.

360/VR wordt steeds meer omarmd door ontwerpers, merken en media- en entertainmentbedrijven. Zij zoeken voortdurend naar end-to-end workflows voor dit populaire medium. De Skybox-toolset is exclusief ontworpen voor post-productie in Adobe Premiere Pro CC en Adobe After Effects CC en vult de bestaande 360/VR cinematic productietechnologie van Adobe Creative Cloud aan. Adobe integreert de plug in-functionaliteit van SkyBox standaard in toekomstige versies van Premiere Pro en After Effects.

Om het leiderschap van Adobe in 360-graden en virtual reality verder te versterken, zal de co-founder van Mettle, Chris Bobotis, in dienst treden bij Adobe.

Steven Warner, vice president of digital and audio bij Adobe: “Wij zijn van mening dat het produceren van virtual reality content zo makkelijk mogelijk moet zijn voor ontwerpers. Door de overname van Mettle SkyBox-technologie kunnen we een beter geïntegreerde VR-bewerking en effectervaring leveren aan de film- en video-community. Bewerken in 360/VR vereist gespecialiseerde technologie. Daarom is dit een zeer belangrijke investering voor Adobe. Bovendien zijn we erg blij met de versterking binnen ons team in de persoon van Chris Bobotis.”

SkyBox werd geïntroduceerd in april 2015 en was de eerste plugin die gemaakt is om Mettle's eigen 3DNAE-technologie te gebruiken. Het succes daarvan leidde snel tot de verdere ontwikkeling van 360/VR plugins voor Premiere Pro en After Effects. Op dit moment worden Mettle’s plugins gebruikt door grote internationale bedrijven, zoals The New York Times, CNN, HBO, Google, YouTube, Discovery VR, DreamWorks TV, National Geographic, Washington Post, Apple, Facebook en onafhankelijke filmproducenten en YouTubers.

www.adobe.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie