Algo zesde overname van Meltwater binnen een jaar
30-08-2017 11:50:00 | Door: Katja Brokke | hits: 2613 | Tags:

Meltwater kondigt haar zesde acquisitie in korte tijd aan met de overname van Algo. Algo is een realtime data-analyticsplatform dat ondersteund wordt door machinelearningtechnieken.

Met de overname versterkt Meltwater haar positie op het gebied van media analytics en externe inzichten die organisaties een competitief voordeel kunnen brengen. Algo’s platform analyseert miljoenen datapunten om belangrijke trends en ontwikkelingen te ontdekken. Algo werd in 2015 opgericht door Matt Michelsen, Aaron Rama en Evon Onusic.

Jorn Lyseggen, CEO van Meltwater: “Vandaag de dag worden we overspoeld door alle data die beschikbaar is. Ons doel is om onze klanten toegang te geven tot slimme technologieën die door deze enorme berg aan data heen kunnen spitten, om alleen de meest kritische inzichten aan het licht te brengen. Het is onmogelijk voor de mens om uit al deze datapunten logische conclusies te trekken, maar met behulp van machine learning kunnen we organisaties cruciale inzichten bieden. Er is een enorme hoeveelheid aan externe data waar organisaties niet naar omkijken, terwijl ze er realtime informatie uit kunnen verkrijgen die helpt bij het nemen van betere beslissingen. Waar investeert de concurrent in? Zijn ze op zoek naar nieuwe werknemers? Hoe besteden ze hun budget voor advertising? Deze cruciale informatie biedt organisaties een groot voordeel ten opzichte van de concurrentie.”

Aditya Jami, Senior Director of Engineering en Head of AI bij Meltwater: "Ons platform analyseert realtime data van miljoenen openbare bronnen in meer dan 80 talen. Door Algo toe te voegen aan onze technologieën kunnen we onregelmatigheden in deze datapunten herkennen om trends op verschillende micro en macro onderwerpen te voorspellen."

Het team achter Algo bestaat uit een aantal gerenommeerde namen in data science. Adviseur Eric Nyberg was verantwoordelijk voor de ontwikkeling van IBM’s Watson. Als pionier in Natural Language Processing is zijn bijdrage aan het verkrijgen van informatie uit data fundamenteel geweest voor de industrie. Matt Michelsen is behalve oprichten van Algo ook investeerder in Uber, Palantir en andere startups.

De acquisitie van Algo volgt op verschillende overnames van Meltwater om de positie op het gebied van kunstmatige intelligentie te versterken. Meltwater acquireerde recentelijk ook AI mediamonitoringplatform Wrapidity, Cosmify om grote datasets te kunnen analyseren en Encore Alerts, waarmee het machine learning toevoegde aan de technologieën van de organisatie.

www.meltwater.com/nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie