Amsterdam krijgt eerste Shopping Street Innovation Lab
11-05-2017 16:48:14 | Door: Max Vlugt | hits: 2968 | Tags:

Op dinsdag 16 mei is de officiële opening van het allereerste Shopping Street Innovation Lab van Nederland. De Amsterdamse Beethovenstraat verandert in een proeftuin voor retail-innovaties.

Gedurende een jaar lang worden in verschillende winkels in De Beethovenstraat innovaties getest die het winkelen in de toekomst leuker of gemakkelijker kunnen maken. Na de officiële opening, worden er trendtours gegeven door de straat, die verschillende innovaties in de praktijk laten zien.

Zo worden er digitale passpiegels getoond bij een kledingzaak en een opticien, waarmee klanten verschillende modellen kunnen testen. Bij een wijnhandel staat een interactieve presentatietafel en bij de juwelier wordt een hologram getoond. Ook kan er een virtuele proefrit worden gemaakt bij een fietsenwinkel en staat er in één van de zaken een robot die kledingadvies geeft.

Een jaar lang worden er verschillende retail-innovaties getest in dit Shopping Street Innovation Lab. Van slimme apparaten tot augmented reality, van innovatieve betaalsystemen tot services, zoals duurzame ‘same day delivery’. Ook wordt er onderzoek gedaan naar het resultaat van deze verschillende innovaties op het koopgedrag van klanten, de klantbeleving en de bedrijfsvoering van de ondernemer

Op de website ShoppingStreetInnovationLab.com is te vinden wanneer welke innovatie waar te vinden is en wat de onderzoeksresultaten zijn, zodat ook andere retailers worden geïnspireerd om te innoveren. ‘Met de opkomst van webwinkels en de veranderende consument, is het voor een winkelstraat belangrijk om te innoveren,’ zegt Floor Thomasse van het Shopping Street Innovation Lab. ‘Alleen dan houdt de winkelstraat zijn bestaansrecht.’

Het Shopping Street Innovation Lab is een samenwerkingsverband tussen de ondernemersvereniging van de Beethovenstraat, gemeente Amsterdam, trendbureau HBMEO, Stad&Co, retailconsultant Q&A, Store of the Future en de Hogeschool van Amsterdam en wordt onder meer mogelijk gemaakt door Stichting Detailhandelsfonds.

www.shoppingstreetinnovationlab.com

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie