Awin en Affilinet fuseren
02-08-2017 10:20:27 | Door: Katja Brokke | hits: 3777 | Tags:

Axel Springer en United Internet zullen Awin en Affilinet samenvoegen om één wereldwijd affilatenetwerk te vormen. Zodra de transactie is afgerond zal Axel Springer, na goedkeuring van de mededingingsautoriteiten, 80 procent van het bedrijf bezitten en United Internet de overige 20 procent, waardoor Affilinet opgenomen wordt in de Awinorganisatie. Het hoofdkantoor van het bedrijf zal gevestigd zijn in Berlijn en geleid worden door Awin CEO Mark Walters.

Voor deze transactie zal Axel Springer alle Awin AG-aandelen - die momenteel in bezit zijn van Swisscom (47,5 %) – overnemen middels een optieovereenkomst.

Mark Walters, CEO van Awin: ”Dit is een spannende tijd voor zowel onze beide organisaties als de gehele industrie. Affiliate marketing trekt een hele nieuwe golf van publishers uit sociale en traditionele media die het kanaal helpen groeien. Het bundelen van de krachten met affilinet zal ons in staat stellen de industrie van de toekomst voor al onze partners te vormen.”

Affiliatemarketingnetwerk Affilinet, dat volledig in eigendom van United Internet is, werd in 1997 opgericht in Duitsland en is actief in de Benelux, Oostenrijk, Zwitserland, Frankrijk, Spanje en het Verenigd Koninkrijk.

Lauri Koop, Managing Director van Awin Benelux: “Beide netwerken behoren al decennia lang tot de top 5 van de Benelux en zijn experts in de markt. Het bundelen van de krachten zal de industrie in de Benelux dan ook zeker ten goede komen. De fusie zorgt niet alleen voor een flinke expansie van het netwerk en meer mogelijkheden internationaal, maar ook voor een completer lokaal portfolio en nog meer kwaliteit, service en innovatie.”

www.awin.com

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie